Ny Twitter-vd påstås vara World Economic Forum-chef

I samma veva som Elon Musk köpte Twitter meddelade han att han så fort som möjligt ville hitta en vd för bolaget, så att han själv skulle slippa den rollen. Nu har han funnit personen – och det är en kvinna som vissa menar har starka bindningar till World Economic Forum (WEF).

Bolaget Twitter, som numera kallas X Corp, har fått en ny verkställande direktör, meddelade ägaren Elon Musk på mikrobloggen under torsdagen. Den nya kvinnliga vd:n kommer att börja om cirka 6 veckor, meddelar han.

Musk har ända sedan köpet av plattformen i höstas sagt att hans mål är att hitta någon som kan ta över då han själv inte vill vara vd.

Många gissar på WEF-kvinnan

Vem kvinnan är som ska ta över har inte tillkännagivits, men många tror att det blir Linda Yaccarino.

Yaccarino har utöver att hon arbetat som ordförande för global reklam och partnerskap på NBCUniversal, även flera kopplingar till World Economic Forum (WEF), som konsekvent förespråkar censur av ”felaktig information” och stöder massdatainsamling. I hennes LinkedIn-profil framgår att hon innehar en hög chefsposition inom WEF, rapporterar Reclaim the Net.

Linda Yaccarinos LinkedIn-profil

Försökte få Musk att införa censur

Yaccarino försökte i ett samtal med Musk få honom att inse att han inte borde twittra efter klockan tre på natten och inte kan skriva vad som helst. Musk gick med på att twittrande sent på natten kanske bör undvikas samtidigt som han delvis invände mot försöket att påverka vad han ska uttrycka.

– Om jag skulle säga: ”Ja, du kan påverka mig” skulle det vara fel, menade Musk. Det skulle vara väldigt fel eftersom det skulle vara en inskränkning av yttrandefriheten.

Yaccarino höll inte med. Hon hävdar att denna påverkan ska ses mer som återkoppling från annonsörer för att ”hjälpa till att utveckla Twitter till en plats som de är glada att investera i” och nämner begreppen innehållsmoderering och annonssäkerhet.

Must besvarade hennes ord till publikens applåder:

– Det är helt okej att säga att du vill att din reklam ska visas på vissa ställen på Twitter och inte på andra ställen, men det är inte okej att försöka säga vad Twitter ska göra och om det innebär att vi förlorar reklampengar så gör vi det, men yttrandefriheten är viktigast.

Är yttrandefriheten på Twitter till ända?

Flera bedömare oroas nu över vad som kommer att hända med Twitter och har svårt att se att det fria ordet får fortsatt fritt utrymme på plattformen med Yaccarino vid rodret. Utan tvekan är hon för censur, vilket framgår av detta klipp, som alla representanter för WEF. Dessutom har hon förespråkat vaccinering och masktvång.

Elon Musk har inte kommenterat nyheten ytterligare i skrivande stund.

”Mycket glad att tillkännage att jag har anställt en ny vd för X/Twitter. Hon börjar om ca sex veckor! Min roll övergår till att bli arbetande styrelseordförande och chef över produkt, mjukvara och sysops”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter