Nytt bisarrt utspel av Joe Biden

Misstankar har länge funnits om att USA:s president Joe Biden är dement. Under ett anförande gjorde han något som ingen amerikansk ledare skulle vara beredd att göra: uppmana åhörarna att hylla en brittisk monark (som dessutom är avliden).

Antalet personer som inte anser att den amerikanske presidenten Joe Biden visar tydliga tecken på demens, krymper kraftigt i och med hans senaste snedsteg på scen. Ett anförande i Connecticut, där han förespråkade hårdare vapenlagar för laglydiga medborgare, avslutades med ”God save the queen” (sv. ”Länge leve drottningen”), rapporterar Fox News.

Uttalandet har fått uppmärksamhet av flera anledningar: USA är en republik och inte en monarki; ”God save the queen” är titeln på den nationalsång som används i Storbritannien när landet regeras av en drottning (som inte har en krönt kung, utan en gemål), där den senare var den nyligen avlidna Elizabeth II.

Bidens agerande kan tala för att han håller på att tappa minnet och inte kan komma ihåg att en person nyligen avlidit. Det är dock inte första gången han gör något sådant, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Direkt efter att ha yttrat dessa ord verkade han förvirrad över hur han skulle komma av scenen, varpå en medhjälpare fick komma upp och visa vart han skulle gå.

Innan han uttalade dessa ord hade han redan börjat ge sig in i en förvirrad monolog, där han bland annat sade att om publiken kunde se kamerorna, så kunde kamerorna se dem.

George Washington skulle vända sig i sin grav

Det amerikanska frihetskriget, som rasade 1775-83, handlade om att frigöra sig från den brittiska kronan. Ironin i att Biden, i egenskap av amerikansk president, anser att man ska hylla drottningen uppmärksammas av den republikanske kongressledamoten Dan Crenshaw, som på Twitter lagt upp en film där George Washington, en av grundlagsfäderna och USA:s första president som ledde kampen mot britterna, himlar med ögonen.

Journalisten Greg Price skrev på Twitter att ”nu är demensen så illa att han tror sig vara britt”.

Är det verkligen Biden som styr?

Joe Bidens många förvirrade uttalanden, att han aktivt måste ledas bort från pinsamma situationer av olika medhjälpare och att han är i behov av detaljerade fusklappar, har fått många att misstänka att presidenten inte är vid sina sinnens fulla bruk.

Enligt Fox News krävde flera republikanska lagstiftare i maj 2022 att Biden skulle genomföra ett kognitivt test, eller avstå från att kandidera i presidentvalet 2024. De påtalade att alla presidenter, oavsett parti, ålder eller kön, bör kunna uppvisa att de är helt friska. En ledare som uppvisar tendenser till att inte vara vid sina sinnens fulla bruk kan antingen fatta farliga beslut eller vara lättkontrollerad av krafter i bakgrunden.

I Bidens fall är det många som är oroade över att det inte är han själv som bestämmer, utan att det är personer i bakgrunden som utgör den egentliga makten och att Biden bara är ett ansikte utåt. Men dessa krafter börjar bevisligen få det allt svårare att upprätthålla fasaden när Biden gör det ena bisarra uttalandet efter det andra.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. En klok man sade igår till mig att planen är att Blinken ska ta över. Han är i stort sett okänd och har aldrig gjort bort sig, en smart jude med mycket mer makt än vad han visar. Intrigerna i Ukraina har under ett decennium drivits utåt av Nuland med Blinken tätt i bakgrunden

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter