Olyckshändelse lyfter nya frågor om Bidens hälsa

Med sina 80 år anser många att Joe Biden är för gammal för att ställa upp i det amerikanska presidentvalet 2024. Flera gånger har väljarna haft orsak att ifrågasätta hans förmåga att kunna leda ett land vid den åldern.

Det var i samband med att han höll ett tal för nyexaminerade militärer vid Air Force Academy i Colorado som USA:s president Joe Biden plötsligt stod på näsan på scenen, efter att ha snubblat på ett föremål. Personal sprang genast fram för att hjälpa honom upp, men han verkar inte ha tagit någon större skada av fallet, rapporterar AFP.

Även om det inte orsakade några skador, har det orsakat frågetecken om Bidens hälsa och hans lämplighet att kandidera till en ny mandatperiod som USA:s president. När han svors in den 20 januari 2021 vid 78 års ålder var han den äldste presidenten genom tiderna. Nu har han passerat 80 år och siktar alltså på att sväras in ännu en gång.

Han främsta rival, Donald Trump, är bara några år yngre, men de skiljer sig åt rejält i utstrålning av hälsa. Frihetsnytt har tidigare rapporterat om hur Biden vid flera tillfällen gett uttryck för en begynnande demens, där han gett sig in i förvirrade monologer, haft otroligt detaljerade fusklappar som beskriver exakt vad han ska säga och göra, samt vid flera tillfällen fått ledas rätt av personer i närheten.

Trump har kommenterat händelsen i videoklipp. Han betonar att han verkligen hoppas att Biden inte skadade sig, men lyfter hur anmärkningsvärd händelsen är.

Vem styr honom?

Det har orsakat spekulationer om vem som sitter på den egentliga makten bakom honom, som utnyttjar en gammal man för att ha en lättkontrollerad marionett vid makten. När något går fel eller regeringen fattar katastrofala beslut, är det Biden som får klä skott för det, inte de som rör sig i bakgrunden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter