Parlamentsledamot anmäler myndighet över vaccinhantering

Med anledning av de skador och allvarliga biverkningar som vaccinen mot covid har gett upphov till, har kritik riktats mot läkemedelsbolagen och de myndigheter som aggressivt tryckte på folk att ta doserna. Nu har en brittisk parlamentsledamot anmält en av de ansvariga myndigheterna och försöker få premiärministern att vidta åtgärder.
Andrew Bridgen är den parlamentsledamot som tagit ställning mot massvaccineringar. Foto: Wikipedia/ David Woolfall
Andrew Bridgen är den parlamentsledamot som tagit ställning mot massvaccineringar. Foto: Wikipedia/ David Woolfall

Den brittiske parlamentsledamoten Andrew Bridgen, som sitter i parlamentet för The Reclaim Party, lämnade den 24 juli in en anmälan till den brittiska åklagarmyndigheten, som riktas mot Medicines and Healthcare products Regulatory Agency(1) (MHRA). Denna myndighet ansvarar för att mediciner och medicinska produkter som används inom sjukvården håller en säker standard.

Den anmälan som han lämnat in rör Pfizers och BioNTechs vaccin mot covid-19, som har visat sig resultera i allvarliga biverkningar. Efter MHRA:s godkännande av vaccinet kom det att användes i enorm skala i Storbritannien och miljontals britter har tagit doserna.

Enligt Bridgen ignorerade MHRA de studier som uppmärksammade de farliga biverkningarna, samt vilseledde parlamentet om dessa. På grund av det felaktiga godkännandet av vaccinet kan allmänheten förlora förtroendet för de läkemedel som används i Storbritannien, varnar Bridgen.

Vänder sig till premiärministern

Det svar som Bridgen fick från åklagarmyndigheten var att de hade lämnat det vidare till
Institutionen för vård och omsorg, vilket Bridgen kallar ”otillfredsställande”. Han har nu därför vänt sig direkt till premiärministern, Rishi Sunak. I ett brev till Sunak uppmanar Bridgen honom att återkalla parlamentet för att gå igenom de senaste vetenskapliga studier som visar effekterna av vaccinet.

Därefter bör alla planer på fortsatt vaccinering omedelbart skrotas, för att minska risken för dödsfall och oreparerbara skador.

Han hänvisar bland annat till den studie som genomförts i Schweiz, vilken kommit fram till att vaccinet som tagits fram av Moderna kan leda till allvarliga hjärtproblem, en studie som Frihetsnytt uppmärksammat.

Frihetsnytt har kontaktat Bridgen med frågor om anmälan och kommer att återge hans svar på dessa.

(1) Namnet på denna myndighet kan översättas som "Tillsynsmyndigheten för medicin och sjukvård"
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter