Partygate-skandalen ska åter utredas

Brittiska polisen kommer att återuppta utredningarna för den så kallade Partygate-skandalen där man menar att brott mot pandemilagarna skett. Många menar att politikernas förakt mot folket aldrig varit tydligare än då.

Polisen i Storbritannien har beslutat att återuppta brottsutredningen och starta en ny utredning gällande brott mot pandemilagarna 2020, begångna av den politiska eliten i landet. Detta rapporterar den brittiska tidningen Sky News.

Utredningarna gäller Partygate-skandalen som skakade landet och gjorde att folkets förtroende för politikerna sjönk till bottennivåer.

Vad är Partygate-skandalen?

På bilder som läcktes till brittiska medier i november 2020 syns dåvarande premiärminister Boris Johnson delta på en fest mitt under pandemin med tillhörande restriktioner. Flera av festerna arrangerades i premiärministerbostaden på 10 Downing Street.

Boris Johnson. Foto: Wikipedia/ 10 Downing Street
Boris Johnson. Foto: Wikipedia/ 10 Downing Street

Detta upprörde många eftersom Johnson själv hade förespråkat hårda restriktioner för att kunna hantera Covid19-pandemin. Skandalen resulterade i en misstroendeomröstning som Johnson knappt överlevde. I omröstningen uppgav 41 procent av ledamöterna i hans eget parti, Konservativa partiet (Tories), att de saknade förtroende för honom.

Men det var inte bara Boris Johnson som festade loss medan det brittiska folket satt inlåst med munskydd. Stora delar av Konservativa partiet höll en julfest i slutet av 2020.

I en video ses personerna dansa närgånget, dricka, skämta och skratta. Man tror nästan att det är en helt vanlig julfest tills en av dem säger:

– Det är okej att ni filmar så länge vi inte direktsänder att vi typ bryter mot reglerna, hörs en person säga i videon.

Hånade brittiska folket

Vid tidpunkten för den uppmärksammade filmen hade London mycket hårda restriktioner. Det var till exempel förbjudet att samla fler än fem personer inomhus om man inte tillhörde samma familj. Detta splittrade mängder med familjer på en av årets viktigaste högtider, julafton.

– De hånade öppet reglerna som det brittiska folket förhöll sig till. Torys tycker att de är undantagna reglerna som gäller för alla andra, säger Labours Angela Rayner enligt BBC.

Flera har ställt sig frågan varför politikerna hade en stor fest mitt under pandemins värsta tidpunkter. Var det så att det aldrig var en pandemi och att det var därför politikerna vågade ha en fest? Hade politikerna ett särskilt skydd som vanliga människor inte hade eller brydde de sig helt enkelt inte om om de blev sjuka?

Oavsett vilken teori som folk valt att tro på, är det en gemensam faktor som enar kritikerna. Politikerna tror att de står över folket. Många hävdar att det visade sig väldigt tydligt med denna film.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter