Skandalministern portas från parlamentet

Medan han godkände enorma inskränkningar i friheten för de vanliga britterna under pandemin, valde premiärministern att anordna stora fester. När dubbelmoralen blir tydlig väljer de övriga politikerna att porta honom från parlamentet.

Storbritanniens före detta premiärminister Boris Johnson kommer nekas tillträde till parlamentet samt ett 90 dagar långt förbud att närvara i underhuset. Detta röstade de övriga parlamentsledamöterna för under måndagen, rapporterar Sky News.

Orsaken är anklagelser om att han har ljugit för parlamentet under den utredning som rör den så kallade Partygate-skandalen, då han under pandemin anordnat stora fester i premiärministerbostaden på Downing Street i London.

Att ha trotsat de grova inskränkningarna i den personliga friheten som restriktionerna innebar kan ses som moraliskt försvarbart. Problemet var bara att samtidigt godkände Johnson omfattande krav på att de vanliga britterna skulle hålla sig isolerade och uppmanade personligen folket att följa de regler som han själv inte tänkte följa.

Frihetsnytt har bland annat skrivit om den ljusskygga manipulation som flera rådgivare i kretsen kring Johnson riktade mot britterna, där hälsosekreteraren Matt Hancock bland annat låg bakom en koordinerad ”informationsspridning” om en ny mutation av viruset för att skrämma befolkningen till lydnad.

Sårad politisk stolthet

Politikerna i parlamentet verkar knappast vara bekymrade över att man berövade folket deras friheter, utan vad som ältas är att Johnson ljög under utredningen av de olovliga festerna. Frågan är hur många av de närvarande politikerna som själva bröt mot restriktionerna på samma sätt, men inte blev påkomna.

Johnson var knappast ensam om att bära ansvaret för restriktionerna och politikernas dubbelmoral, men det är ett steg i riktning mot att de beslutsfattare som manipulerade fram rädslan hos befolkningen till slut dras fram i ljuset och får stå till svars.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter