Politiskt förföljd? Blågula Korset hjälper dig

Välgörenhetsorganisationen Blågula Korset hjälper utsatta svenskar som samhället vänder ryggen. I ett samhälle där etablissemanget inte respekterar yttrandefriheten tror politiska extremister att de har rätt att attackera oliktänkande. Den som blir utsatt för politisk förföljelse kan dock få hjälp och stöd av Blågula Korset.

Det svenska samhället vänder alltfler utsatta svenskar ryggen och prioriterar invandrargrupper framför de som byggt upp Sverige. Pensionärer, barnfamiljer och sjuka lämnas åt sitt öde, medan politiska extremister tillåts trakassera oliktänkande. Med en kraftigt försämrad samhällsekonomi ökar antalet utsatta svenskar, som blir beroende av hjälp från sina medmänniskor.

Blågula Korset är en välgörenhetsorganisation som specifikt riktar in sig på att hjälpa utsatta svenskar. Frihetsnytt har tidigare skrivit om hemlöse 52-årige Nils och hans hund som fick hjälp med ett boende, samt om småbarnsfamiljer som fått hjälp med mat.

Nu kan vi även rapportera om ett fall där en politiskt trakasserad person fått hjälp av Blågula Korset att ta sig an den svåra situationen, och som tar väldigt mycket energi.

De grupper av utsatta svenskar som Blågula Korset hjälper.
De grupper av utsatta svenskar som Blågula Korset hjälper.

Därför måste Blågula Korset få vårt stöd

Blågula Korset åtnjuter inga statliga stöd och deras arbete lyfts inte fram i vanlig etablissemangsmedia. Men deras arbete är oerhört viktigt.

Blågula Korsets verksamhet bygger helt och hållet på villkorslösa donationer och de volontärer som hjälper till. För att de ska fortsätta kunna hjälpa utsatta svenskar behöver de hjälp från människor som värdesätter deras arbete. Skänk en gåva till Blågula Korset på 123-118 54 95 eller LÄS HÄR för fler alternativ att bidra till verksamheten.

Politiskt förföljda får hjälp att orka med

Vänsterextremister är ökända för att förfölja oliktänkande. Skärmavbild: Youtube/ VICE News
Vänsterextremister är ökända för att förfölja oliktänkande. Skärmavbild: Youtube/ VICE News

Även om det år svårt att tro så blir människor i Sverige idag förföljda på grund av sina politiska åsikter. Detta är därför en av de fem grupper som Blågula Korset stöttar, eftersom de ofta blir väldigt hårt ansatta av systemet.

”Janne” (av säkerhetsskäl kan personen inte namnges) är en person som har blivit utsatt för återkommande trakasserier av vänsterextremister, bland annat genom olika anmälningar hos myndigheter.

Att befinna sig i en sådan utsatt situation kan vara väldigt psykiskt påfrestande för den enskilde, men Blågula Korset ställde upp och visade honom vi fanns där för honom, vilket var otroligt uppskattat. Det finns en värme och gemenskap hos Blågula Korset som är helt unik.

Blågula Korset kan som välgörenhetsorganisation inte bidra med juridisk hjälp. Däremot kunde vi i detta särskilt ömmande fall åtminstone stötta med en matkasse och stödsamtal. Ibland är det inte konkreta medel som är det viktigaste utan omtanke och förståelse från andra, för att lindra situationen, säger Blågula Korsets ordförande Eva Donell till Frihetsnytt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter