Prognos: så länge pågår vägkaoset

Totalstoppet på E22:an pågår fortfarande. Som det ser ut nu kommer inte vägkaoset att bli åtgärdat i nuläget.

Under torsdagsmorgonen rapporterade Frihetsnytt om det omfattande vägkaos som drabbat södra Sverige. Över 300 bilar satt fast på E22:an i snön, mellan Hörby och Kristianstad. Försvaret fick rycka in med bandvagnar för att evakuera bilisterna.

Nu rapporterar SVT att det ska vara över 1 000 bilar som sitter fast. Efter att bilisterna evakuerats är det numera tomma bilar som fyller upp vägen.

Enligt Trafikverkets prognos kommer det att vara tidigast runt 08:00 på fredag som det blir möjligt att ta sig fram på vägen. Men risken finns att det kommer att ändras om man inte kan komma åt att ploga vägarna och få bort de bilar som står där.

Utländsk media fascineras

Snökaoset har väckt stort intresse i utlandet. Både brittiska BBC, amerikanska Associated Press, tyska Der Spiegel och Reuters har riktat sitt fokus mot vad som sker på E22:an.

Det hela har blivit en besvärande situation för Trafikverket, som fått kritik för att man inte tidigare lät stänga av vägen när trafikstockningen uppstod, rapporterar TV4.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Vad skönt att veta att även när det är en finnbullvinter, så beror det på den globala uppvärmningen. Precis ALLT beror på den, spelar alltså ingen roll om det är: snustorrt, regnar som fan, vindstilla, orkan, svinkallt, skitvarmt, ingen snö, snöstorm, ALLT beror på den globala uppvärmningen. Helt logiskt, om inte annat.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter