Putin: Åtalen mot Trump visar hur ruttet USA är

De amerikanska politikerna talar gärna om för andra länder hur de ska sköta sin demokrati, men själva visar de upp ett väldigt ruttet system. Det säger Putin som en kommentar om det amerikanska rättssystemet.

De fyra åtalen mot USA:s tidigare president, tillika nuvarande presidentkandidat, Donald Trump, är bra för Ryssland. Det sade den ryske presidenten, Vladimir Putin, under ett panelsamtal på Eastern Economic Forum i Vladivostok (ryska fjärran Östern) under tisdagen.

Anledningen till att det är bra för Ryssland är att det tydligt visar hur ruttet det amerikanska demokratiska systemet är, vilket kraftigt underminerar deras anspråk på att lära andra länder vad demokrati är, enligt Putin.

Det som händer Trump är en politiskt motiverad förföljelse av en politisk rival, kommenterade Putin under samtalet. Han brukar ofta anklagas för att förfölja politiska konkurrenter, inte minst av samma amerikanska politiker, som nu åtalat både Trump och hans närmaste medarbetare.

Ryssland kommer inte att ändra sin inställning till USA

Oavsett vem som vinner det amerikanska presidentvalet under hösten 2024, Donald Trump eller Joe Biden, tror inte Putin att Ryssland kommer att ändra sin utrikespolitiska inställning till USA.

Putin kommenterade Trumps löfte om att få ett slut på kriget i Ukraina ”inom 24 timmar” och sade att det skulle bringa honom ”stor glädje”. Trots att Trump, på falska grunder, anklagats för att ha vunnit presidentvalet 2016 med rysk hjälp, ska han ha varit den president, under vars ledning det införts flest sanktioner mot Ryssland, enligt Putin.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter