Putin öppnar upp för ett nytt spannmålsavtal

Den ryska presidenten Vladimir Putin öppnar upp för ett nytt spannmålsavtal. Detta ska han ha framfört i ett samtal med sin turkiska motsvarighet under ett möte idag.

Rysslands president Vladimir Putin meddelade idag under sitt möte med Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan att han öppnar upp för ett nytt spannmålsavtal. Mötet mellan de två presidenterna äger rum i den ryska staden Sotij vid svarta havet.

– Självklart kommer vi inte att ignorera frågor som rör den ukrainska krisen. Jag vet att ni tänkt lyfta spannmålsavtalet. Vi är öppna för att diskutera den frågan, säger Putin enligt Reuters.

Det fanns tidigare ett spannmålsavtal mellan Ukraina och Ryssland, men detta var något som Putin drog sig ur efter ett PR-krig mellan Ryssland och västvärlden, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Spannmålsavtalets syfte är att öppna upp en korridor för att kunna exportera Rysslands och Ukrainas produktion av spannmål. Utan ett spannmålsavtal riskerar andra länder som är beroende av exporten att få en livsmedelskris.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter