Robert Mathiasson: Vi måste återerövra makten i vårt land!

Makten över vapnen, näringslivet och det fria ordet

På Svenska Bok- & Mediemässan i Stockholm i augusti höll debattören och före detta ordföranden i Kommunistiska partiet, Robert Mathiasson, tal om att makten över våra liv och vår värld ligger i händerna på ett fåtal rika oligarker och att det nu är hög tid att vi tar tillbaka den.

Det pratas om att det råder vattenbrist idag – till och med i Sverige och på hösten. Det handlar om att, på ett jordklot som till 70 procent täcks av vatten, skapa en vattenkris. World Economic Forums, och andra i den finansiella elitens, våta dröm är att göra dricksvatten till ytterligare en vara som de kan sälja, berättar Robert.

Detta är vad som händer när vi får en oligarki som monopoliserar hela näringslivet, tar över de existerande stater som finns och bygger upp sina egna övernationella statsinrättningar, helt utan demokratiskt inflytande. Oligarkerna styr och flyttar hela tiden fram positionerna. De tar över existerande stater och omvandlar hela jorden till sin lekplats, säger Robert.

Demokratin vilar på tre ben: Makten över vapnen, makten över näringslivet och makten över det fria ordet. Vi måste ta tillbaka makten över dessa områden. För annars kommer det inte bara vara vatten som är varan i deras händer, utan du.

Lyssna på hela talet här!

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Makten över det fria ordet är nyckeln eftersom kritiken aldrig blir hörd med en munkavlad opposition! Här har Frihetsnytt och andra fria medier möjlighet att genom ett gott PRarbete återta makten över det fria ordet, Det måste finnas lagparagrafer som kan tillämpas på massmedias lögnaktiga kanaler!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

00:20:21
00:26:21

Ulf Ström: Det går att göra en Swexit!

00:18:54
00:09:54
0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter