Ryssland stoppade Ukrainas våroffensiv innan den börjat

Natoländernas massmedia håller Ryssland ansvarigt för vad man kaller en raketattack mot en ukrainsk järnvägsstation. Vad man glömmer berätta är att raketerna dessutom satte stopp för Ukrainas tilltänkta våroffensiv.

Enligt nyhetsbyrån Tass fick en ofta bombarderad järnvägsstation nya raketbesök vid månadsskiftet april-maj. Denna gång blev upp till 200 ton ammunition förstörd skriver den ryska nyhetsbyrån.

Efter en tidigare raketattack mot samma plats kunde man läsa hos Radio Free Europe att ”Ukraina och dess allierade har anklagat Ryssland för en missilattack som dödade minst 52 människor på en tågstation i östra Ukraina i vad president Volodymyr Zelenskiy sa var en avsiktlig attack mot civila.”

Omstridd utbrytarrepublik

Den stad vars järnvägsstation gång på gång hemsöks på detta sätt heter Kramatorsk. Det är en logistikknut belägen i Donetsk, en av de fyra utbrytarrepublikerna i östra Ukraina. Efter folkomröstningen i september 2022 beslutade Donetsk att bli en del av Ryssland, vilket Ryssland har accepterat och numera betraktar som en del av sitt land. Ukraina har däremot inte accepterat detta och staden behärskas idag av Ukrainas väpnade styrkor.

Enligt personen som delade denna video ska de dubbla explosionerna tyda på att denna transformatorstation även tjänstgjorde som ammunitionsförråd. Film från Intelslava

Svåra förluster av krigsmateriel

Enligt den amerikanske experten Douglas Macgregor, tidigare militärpolitisk rågivare under Donald Trumps regering, är sanningen om järnvägsstationen i Kramatorsk långt ifrån det intryck som massmedia förmedlat. Det handlade inte om en meningslös terrorattack mot intet ont anande tågresenärer. Enligt Macgregor stämmer istället de ryska uppgifterna om att man i Kramatorsk förstörde cirka 200 ton ammunition samt mellan 20 och 40 pansarfordon.

På annat håll förstörde man dessutom upp till nio ukrainska brigadhögkvarter. Enligt den amerikanske expertens bedömning slog man då ut hundratals, möjligen 1 000 officerare.

Kan klusterbomberna vända krigslyckan?

The Hill rapporterade nyligen att flera amerikanska kongressledamöter nu argumenterar för att sända det amerikanska förrådet av så kallade klusterbomber till Ukraina. Klusterbomber är en sorts artilleriammunition som bland andra Sverige har medverkat till ett förbud emot. Skälet till förbudet är att en stor del av de små bolliknande bomberna inte exploderar förrän långt efter att kriget är slut, när civila råkar vidröra dem. Att ytterligare sändningar av detta slag skulle vända krigslyckan i Ukraina är inte att räkna med enligt expertisens bedömningar.

Vem har egentligen slut på pansarfordon?

Enligt överste Macgregor har Ukraina till dags dato förlorat totalt 10 000 pansarfordon. Därtill har man under det gångna krigsåret förlorat de flesta av sina officerare och häromdagen som sagt 200 ton ammunition.

Samtidigt har Ryssland, enligt general Christopher Capoli, Natos högste befärlhavare i Europa, inte lidit någon allvarlig skada varken av kriget eller sanktionerna.

Vad gäller pansarfordon har Frihetsnytt kunnat rapportera att den amerikanske försvarsministern Lloyd Austin under kongressförhör bedyrat att Ryssland har tillfogats svåra skador. Den storväxte ministern förklarade sig vara mycket imponerad av de gemensamma krigsansträngningarna och sade att Rysslands pansarfordon håller på att ta slut ”på ett sätt som ingen kunde föreställa sig.

Frihetsnytt överlämnar till läsarna att bedöma vilken av de tre amerikanernas föreställningar som ligger närmast sanningen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Konstigt att världens miljöputtar inte protesterar mot utsläpp och miljöförstöring i detta krig.
  I Sthlm skall man inte ens få köra en vanlig bil efter 2024 ”för att förbättra luften…”
  Det är ju ”klimatnödläge” …men ingen demonstrerar mot kriget.
  Jag har inte hört någon av PK medias ”experter” säga något om hur krisen började ….ingen berättar om vad Ryssland egentligen vill uppnå..?? Är det bara så att ryssarna är obekväma med att få nato i Ukraina??
  Är det så enkelt som att Ukraina tackar nej till Nato och EU så åker ryssarna hem igen ??
  Jag har naturligtvis tagit del av Arne Weinz förklaringar på detta forum , men i de stora media finns inga försök till förklaringar …annat än att ” Putin är dum ” och annat av Carl Bildts och Oksanens svammel.

  Vem kommer att få betala återuppbyggnaden i Ukraina ??? Jo vi i väst förstås ….väl medvetna om att 50 % av biståndet försvinner i korruption och hamnar på banker i Israel.

  Redan före kriget var Ukraina ett totalt korrupt land……precis som sina grannländer ……


  Ukraina skulle behöva styras av en ”god man ” eller Guvenör …dom inhemska politikerna är uppenbarligen ”trolösa mot sina huvudmän ”
  Detta forums Carl L. skulle enligt min mening passa bra för uppdraget .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter