Samtal om Arne Weinz bok ”Skrivet i sten”

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
År 2027 invaderas och ockuperas Sverige av islamister. År 2028 blandar sig Ryssland i konflikten. År 2029 pågår konflikten i oförminskad takt men nu har ett par ljusskygga aktörer börjat träda fram. Detta utgör grunden för romanen Skrivet i sten – den tredje delen av Europa-tetralogin av Arne Weinz.
Detta är ett kort utdrag ur samtalet.

I den första delen av romansviten Perfekt storm fick vi möta fienden i form av islamister men i den tredje delen Skrivet i sten gör en än mer diabolisk fiende entré – globalisterna.

En av de personer som skildras i boken i den egenskapen är Elon Musk, tillsammans med Klaus Schwab och Bill Gates. Räknar du fortfarande honom till globalisterna efter köpet av Twitter?

– Ja han nämns bara i en bisats tillsammans med några andra globalister, men han är ju en frispelare. Jag tror inte han lyder under någon annan än sig själv. Han styrs inte av World Economic Forum och Klaus Schwab och det han har gjort med Twitter tycker jag är helt fantastiskt.

Men det är inte bara globalisterna och dess aktörer som du skildrar, du gör också väldigt levande och detaljerade skildringar av de olika platserna som boken utspelar sig på. Har du varit på alla dessa platser och är det därför du väljer dem?

– Ja det blir ju gärna så. Det är lättare att skriva om platser man känner till. I Perfekt storm var det mycket om Norrbotten, i Landet som ingen ägde var det mycket i Skåne, som jag känner mycket väl. Skrivet i sten är mycket från Greenwich utanför London exempelvis.

I denna bok går du mer in på känsliga ämnen som prostitution, bordellbesök och sexuella utsvävningar, varför har du gjort det?

– Marknadsförarna säger ju att sex säljer. Skämt åsido, jag vill skildra det dekadenta västeuropeiska samhället som påminner om hur det var innan Romarrikets fall, när överklassen ägnade sig åt de mest perversa sexorgier man över huvud taget kan fantisera ihop. Och det är ju likadant idag. Men jag skildrar ju inga sexscener för jag tycker det är urtrist att läsa och också skriva om. Jag skriver om samhället som det är med den mörka, dekadenta sidan.

Har du någon favorit bland dina karaktärer?

– Det är nog Benno Ronkanen faktiskt och han har en förebild i verkligheten. Ronkanen tycker jag är intressant på det sättet att han var en dekadent vänsterjournalist med dåliga vanor. Sen, av olika skäl, har han utvecklats till att bli en stark nationalist och jobbar som underrättelseagent åt den svenska staten. Men de dåliga vanorna har han kvar. Det är intressantare med karaktärer som inte är alltigenom perfekta – med ljusa och mörka sidor.

Vissa organisationer, partier och personer skildras i dina böcker, tror du det finns en risk för att du skulle kunna bli stämd för det?

– Jag har funderat över det. Jag tycker det vore intressant att få det prövat. Vår yttrandefrihet och tryckfrihet är ju under nedmontering, som vi vet. Detta är ju romaner, inte faktaböcker som utspelar sig i framtiden och alltså fiktion. De är ju populärt att stämma författare och skribenter för grovt förtal men håller det om det är en framtidsskildring?

Hur kommer det sig att Georgia Guidestones-monumentet finns på omslaget till boken?

– Det hänger ihop väldigt mycket med globalismen. Monumentet sattes upp 1979 och liknar Stonehenge utanför London. På stenarna finns inskriptioner på de sju största världsspråken plus hebreiska och det är budskap om bland annat att jordens befolkning bör ligga på 500 miljoner och annat som har kopplingar till World Economic Forum och globalisterna. Det mystiska är då att ingen vet vem som satte upp de här stenarna och varför.

– Sen blev det här än mer mystiskt den 6 juli i år då någon sprängde ett av stenblocken och det var just det blocket som hade engelsk text på framsidan och hebreisk på baksidan. Det här var mycket mystiskt för bevakningskamerorna var olyckligtvis ur funktion. En kamera funkade dock som fångade upp en vit bil som stannade vid vägkanten och sedan en explosion. Det som gjorde det ännu mera mystiskt var att bara någon timme efteråt kom det en stor arbetsstyrka dit för att montera ner resterande stenar och frakta dem därifrån. Jag misstänker att det var globalisterna själva som gjorde det här.

Den fjärde och sista delen, vad kommer den handla om?

– Den kommer att heta 2034 och den kommer att ha samma tema som 1984 av George Orwell, om kontroll- och förtryckarsamhället. Orwell var oerhört före sin tid och förutsåg mycket som skulle komma att hända. Och det har ju hänt så ofantligt mycket. Med 1984 som inspiration blir det en helt annan bok med dagens teknik. Varje rörelse vi gör är övervakad idag och värre blir det. Det som har hänt sedan Orwells fantastiska bok är ju nästan science fiction. Och i alla böckerna försöker jag att skildra modern teknik och vetenskap.

Köp Arne Weinz böcker här

Vem är då Arne Weinz?

Vill du veta mer om denne trevlige man som skriver de ruskiga men fantastiska böckerna? Lyssna på Frihetsnytts personporträtt av Arne här.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter