SD-politikern: EU bryr sig inte om hur covid uppstod

På många sätt blev pandemin framför allt en stor ekonomisk kris, men också en kris under vilken makthavare försökte inskränka den personliga friheten. EU har gjort en utredning av pandemin, som dock mest blev en socialpolitisk hyllning till den överstatliga unionen. Charlie Weimers, sverigedemokratisk EU-parlamentariker, är inte nöjd.

Omni rapporterar att Europaparlamentet skulle företa en större utredning av hur covid uppstod, på initiativ av bland annat EU-parlamentarikern för Sverigedemokraterna, Charlie Weimers. Enligt Weimers och flera med honom blev rapporten en besvikelse vad det gäller frågor om ursprunget, och mera ett dokument där EU hyllade sig självt och sin socialpolitik.

Rapporten och efterdebatten kan vara en bekräftelse på vad många har insett – det räcker inte att vända sig till den som har stora resurser för att reda ut svåra frågor, om den som man vänder sig till inte har tillräcklig politisk vilja för att gå till botten med frågorna.

EU:s problemformulering lyser med sin frånvaro

Coronapandemin blev en stor världsomspännande medicinsk kris, men ännu större blev den ekonomiska kris som följde i spåren av att människor inte kunde träffas. Även mänskliga friheter drabbades. Det är kanske inte så förvånande att människor stängdes in på olika sätt i den totalitära staten Kina, men mera förvånande att det i Europa och rentav i Sverige diskuterades vaccin-pass för den som skulle få full rörelsefrihet.

Det har rönt stort intresse hur viruset överhuvudtaget uppstod, framförallt spåret som leder till ett kinesiskt laboratorium. Frihetsnytt har redan täckt en del av den historien.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter