Stort missnöje inom Socialdemokraterna

Magdalena Anderssons sätt att styra Socialdemokraterna stöter på ett allt större motstånd inom partiet.

Socialdemokraterna blir alltmer toppstyrt och det är få som ges något större inflytande. Detta är delar av den omfattande kritik som riktas mot ledningen i Socialdemokraterna, från både riksdagsledamöter och inom LO, uppger källor till Expressen.

Bland annat upplever man att det nästan uteslutande är partiledaren Magdalena Andersson och den ekonomiskpolitiske talespersonen, Mikael Damberg, som styr allt, utan att förankra det med de övriga ledamöterna.

– Det är ett tvåpersoners-race nu mer, säger en källa till Expressen.

Det sker ingen förankring när uttalanden och ställningstaganden görs i partiets namn. När information ges är det framförallt den interna kretsen inom partiet som får den.

Krav gällande koranbränningar hade svagt stöd

Ett kontroversiellt ställningstagande som inte förankrats inom partiet och nu får hård kritik, är kravet på att koranbränningar ska ses som hets mot folkgrupp. Kritikerna hade hellre sett att partiet gjort som regeringen och föreslagit en ändring av ordningslagen, ett förslag som också fick hård kritik.

Kritiken gäller också att partiledningens utspel alltför ofta handlar om att ta ställning mot andras förslag, snarare än att presentera någonting själva.

Det är dock få personer som vill gå ut öppet med sin kritik, av rädsla för att skapa splittring i partiet. Kritikerna säger att det är värre än då Socialdemokraterna styrdes av Göran Persson, som ska ha varit ökänd för sin ”bufflighet” och betraktades som en översittare.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter