Svenska Bok- & Mediemässan lördagen 7 oktober

Nu är nästa datum för Svenska Bok- & Mediemässan spikat. Lördagen den 7 oktober arrangeras nästa stora mässa för yttrandefrihet. Redan nu avslöjar vi sju personer som kommer att delta på mässan.

Efter att ha skördat den ena framgången efter den andra, är det dags för ännu en mässa. Denna gång utlovas ett större arrangemang med fler besökare och intressantare program än någonsin tidigare.

En plattform för yttrandefrihet

Svenska Bok- & Mediemässan har vuxit till att bli en gemensam plattform för yttrandefrihet. På mässan uppmärksammas de frågor som inte tas upp i etablissemangsmedia eller som man inte vågar djupdyka i.

På mässorna lyser censuren med sin frånvaro och allt är tillåtet att diskutera, oavsett vad etablissemanget, censurivriga politiker eller finanseliten tycker.

Personer som inte ges utrymme i den massmediala debatten är välkomna till mässan för att få ett tillfälle att ge sin syn på olika frågor.

Kändisspäckat forum

Mikael Willgert. Foto: Frihetsnytt
Mikael Willgert. Foto: Frihetsnytt

Det är inte bara besökare som myllrar på mässorna. Det är också gott om välkända profiler från media, näringsliv, kultur och politik. Nedan följer ett axplock av några personer som deltagit på mässorna.

MEDIA: chefredaktören för Nya Tider Vavra Suk, chefredaktören för Exakt24 Erik Almqvist, chefredaktören för SwebbTV Mikael Willgert men även Luai Ahmed, Christian Peterson, Katerina Janouch, och Arga Blatten.

Karl Hedin. Foto: Frihetsnytt
Karl Hedin. Foto: Frihetsnytt

NÄRINGSLIV: industrimannen Karl Hedin, f.d vd för Sandvik Per-Olof Eriksson, f.d utvecklingschefen för Swedbank Anders Andersson.

POLITIK: klimataktivisten Alfred Westh, partiledare för AFS Gustav Kasselstrand, f.d riksdagsmannen Olle Felten men även kända namn som Andreas Sidkvist.

KULTUR: skådespelaren Ulf Brunnberg, komikern Peter Wahlbeck men även kända namn som Dogge Doggelito och Markus Andersson.

Ulf Brunnberg. Foto: Frihetsnytt
Ulf Brunnberg. Foto: Frihetsnytt

FORSKNING: professor i kärnfysik Jan Blomgren, docent i sociologi Göran Adamson, läkaren Glenn Dormer, professor i etnologi Karl-Olov Arnstberg men även kända namn som Lars Bern, Jan Tullberg och Gösta Wallin.

Årets stora händelse

Svenska Bok- & Mediemässan är Nordens största arrangemang för yttrandefrihet och helt unik i sitt slag. För många är det årets stora händelse vilket visat sig när biljetterna alltid sålt slut och lokalerna varit fullsatta.

Hittills har Svenska Bok- & Mediemässan arrangerat fyra mässor. Den första ägde rum 2020 men på grund av Covid-19 kunde bara en begränsad publik delta. Mässan besöktes ändå digitalt av över 200 000 personer. År 2021 arrangerades den andra mässan och över 500 besökare deltog på plats.

Den tredje mässan arrangerades i mars 2022 där över 1000 besökare deltog. Den fjärde mässan i augusti 2022 slog alla rekord och närmare 2000 personer befann sig i lokalerna.

Boka din biljett till Svenska Bok- & Mediemässan!

Den femte mässan kommer att arrangeras lördagen den 7 oktober 2023 och målet är att göra mässan större, bättre och mer omfattande än någonsin tidigare.

Redan nu kan vi avslöja sju av de personer som kommer att delta.

 • Leif Östling – F.d vd Scania och grundare av Kommissionen för Skattenytta
 • Patrik Engellau – Författare och samhällsdebattör.
 • Roger Richthoff – F.d. riksdagsledamot och ledamot i försvarsutskottet.
 • Arne Weinz – Civilingenjör, serie-entreprenör och författare.
 • Runar Søgaard – TV-personlighet och författare.
 • Lennart Matikainen – TV-personlighet, coach och författare.
 • Magnus Stenlund – F.d. Analyschef SEB och författare.

Biljetterna släpps redan nästa vecka på Svenska Bok- & Mediemässans hemsida www.svenskabokmassan.se

Lennart Matikainen, Runar Søgaard, Patrik Engellau, Leif Östling, Arne Weinz, Magnus Stenlund och Roger Richthoff är de första personer som offentliggörs som medverkande på mässan den 7 oktober 2023. Infällt foto (Leif Östling): Wikipedia/ Vogler
Lennart Matikainen, Runar Søgaard, Patrik Engellau, Leif Östling, Arne Weinz, Magnus Stenlund och Roger Richthoff är de första personer som offentliggörs som medverkande på mässan den 7 oktober 2023. Infällt foto (Leif Östling): Wikipedia/ Vogler
Uppdatering 20230607

Leif Östling kommer inte att medverka på Svenska Bok- & Mediemässan den 7 oktober. Från början hade Östling tackat ja men var tvungen att dra tillbaka sin medverkan av olika anledningar. Frihetsnytt skrev om detta här:
-Vänsterns sätt att tysta oppositionella-

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. WOW !!! Vilket topplag !!
  Väntan tills mässan öppnar blir ju olidlig .
  Roligt att denna mässa blev en sådan succe. Vitalitet och friskhet !!!

  PK-fjantarnas inbördes hyllningar i Gtb är skrattretande. Töntar !!!
  Samma gamla utlevade Leif GW , Läckberg och Jan. G.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter