Vänsterns sätt att tysta oppositionella

Extremvänstern och vänstern i Sverige pratar gärna om demokrati och yttrandefrihet. Samtidigt använder de sig av odemokratiska metoder, såsom tystande av oliktänkande, tabubeläggning, svartmålning och guilt by association.

För några år sedan var Leif Östling med på Swebbtv, i ett mycket uppskattat program med många tittare och lyssnare. Efteråt blev han påhoppad för sin medverkan. Han förlorade styrelseordförandeposten i Södertälje Science Park på grund av påtryckningar från extremvänstern.

Lite senare backade Östling ytterligare och tog indirekt avstånd från sin medverkan i Swebbtv. Till Expressen sade han bland annat:

– Ja, det var inte helt bra med tanke på hur det har rullat runt.

I samma intervju sade han att inte tänkte låta sig tystas.

– Nej, det är en demokratisk rättighet att ha en uppfattning. Det är därför vi har ett fint demokratiskt system.

Etablissemangets behandling av Leif Östling är talande för hur debattklimatet ser ut idag i Sverige. Välkända, duktiga och ansvarstagande opinionsbildare tar ställning för demokratin och yttrandefriheten, för att därefter bli kontaktade av extremvänsterns blodhundar och hotas av jobbiga mediedrev.

Allvarligt demokratiproblem

Det här är ett demokratiproblem. Att olika vänsterextrema grupper ringer runt till deltagare inför olika möten som anordnas av frihetsvänner och ljuger eller hotar med att högerextremister, konspirationsteoretiker, islamofober eller klimatförnekare kommer delta på mötena, allt i syfte att skrämma folk från att delta i demokratiska möten för yttrandefrihet och demokrati. Ett hyckleri utan dess like och en fara för det öppna samhället.

Svenska bok- och mediemässan kontaktade Leif Östling inför den bokmässa som ägde rum den 22 augusti 2022. Men på grund av okänd anledning blev han tvungen att ställa in. Den här gången gick vi ut öppet med att Östling skulle medverka, men nu har han bokat av.

Det här är ett riktigt allvarligt problem, eftersom det här beteendet från etablissemangets sida, som de vänsterextrema är en del av, allvarligt hotar möjligheten för folk av olika åsikter att mötas och diskutera. Med andra ord, själva grunden för demokrati och yttrandefrihet, som de så falskt och skenheligt påstår sig företräda.

Svenska bok- och mediemässan har varje gång slagit deltagarrekord och har samlat folk från höger till vänster, sverigevänner och mångkulturförespråkare, kommunister och marknadsliberaler, klimatskeptiker och klimataktivister, till och med från Extinction Rebellion. Syftet har alltid varit att problem och viktiga samhällsfrågor, oavsett hur tabubelagda de än må anses vara, löses bäst genom öppen och ärlig debatt. Tror man verkligen på sin sak är det inga problem att argumentera för det.

Det är ett otroligt allvarligt demokratiproblem när viktiga och betydelsefulla personer, som försöker jobba för Sveriges bästa och verkligen vill stå upp för äkta demokrati, tystas på det här sättet.

Även järnet viker sig när trycket blir hårt

För Frihetsnytts läsare är Leif Östling känd som en principfast man, som aktivt tar ställning för att svenskarnas skattepengar inte ska slösas bort och gör det med bravur.

Vi vet, med erfarenhet från de tidigare mässorna och alla otroliga eldsjälar som är inblandade, att höstens stora bok- och mediemässa kommer att visa sig vara en kraft att räkna med.

Det finns en anledning till att etablissemanget försöker tysta oss och det är för att vi, den fria median och den frihetsälskande rörelsen, på allvar börjar utmana deras monopol på sanning och information. Att de inte upplever att de kan bemöta motståndaren i sak, utan måste tysta denne för att slippa kritiska frågor, säger volymer mer om dem än det säger ett ord om oss.

Vi vet därför att det desperata etablissemanget kommer göra allt för att skrämma de tunga profilerna som Svenska bok- och mediemässan kommer presentera framöver. Vissa kommer klara av trycket och vissa kommer inte att göra det.

Ett exempel på en person som inte gjorde det är Jan Emanuel. När personer från mässan ringde upp honom för ett år sedan talade han kaxigt om att inget skulle hindra honom från att vara med på Svenska bok- och mediemässan. Några dagar senare fogade han sig för den press han utsattes för, genom hotet om att han skulle stängas ute från sammanhang som betydde något för honom.

Mässan är ett sammanhang som många vill synas på. Flera tunga personer har uttryckt att de vill delta, men dragit sig för risken att bli utsatta för trakasserier från etablissemanget. Samtidigt har flera kända personer inte haft några problem att delta, däribland skogsmiljardären Karl Hedin, den tidigare basisten i hårdrocksbandet Hammerfall, Magnus Rosén, skådespelaren Ulf Brunnberg (Vanheden i Jönssonligan), samt artisten Dogge Doggelito. Islands förre statsminister Sigmundur Davíð Gunnlausson skulle ha deltagit, men fick ställa in på grund av dubbelbokning.

Vi låter oss inte tystas

Det är viktigt att vi kan träffas och diskutera demokratins utmaningar, yttrandefrihetens utmaningar, utan att vi låter extremister från etablissemanget sätta villkoren och stänga dörrarna för vissa personer och frågor.

Det behövs en fri media. Svenska bok- och mediemässan behövs, Swebbtv behövs, Frihetsnytt behövs, Fria Tider behövs, Nordfront behövs och Samnytt behövs. Vi kan inte låta etablissemangets lakejer styra vilka som får göra sin röst hörd och nå ut med sina åsikter, vilket är själva grunden för demokrati och yttrandefrihet.

Tyvärr har vi sett samma beteende från ett parti som påstår sig utgöra en motpol mot etablissemanget, nämligen Sverigedemokraterna. Partiet har vid ett flertal tillfällen bidragit till att begränsa yttrandefriheten för sina medlemmar. De har utövat påtryckning mot kända, numera avhoppade sverigedemokrater, från att delta i vissa sammanhang, som till exempel Swebbtv, bara för att de är rädda för att ta upp känsliga frågor

Likadana tendenser har setts från SD där man inte vågat skicka officiella representanter, utan istället låtit inofficiella representanter delta på Svenska bok- och mediemässan.

Vi och alla andra som jobbar med Svenska bok- och mediemässan kommer aldrig böja oss för översitteri och härskartekniker, i synnerhet inte från ett desperat etablissemang som har sett sina bästa dagar för länge sedan. De kommer aldrig att ge sig förrän de har kuvat dig fullständigt.

Varför inte börja göra motstånd när du fortfarande har möjligheten till det?

Vill du visa makten att du inte låter någon sätta sig över dig och diktera villkoren för hur du ska leva ditt liv och tänka dina tankar? Då kommer du vara i gott sällskap på Svenska bok- och mediemässan lördagen den 7 oktober. Arrangörerna kan lova att mycket tunga och förtroendeingivande namn kommer presenteras den kommande tiden.

Etablissemanget är gårdagen! Vi är morgondagen! Idag sätter vi ned foten!

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter