Svenskan hyllas för gesten efter matchen

Det var efter slutsignalen i kvartsfinalen mot Japan som svenskan, mitt i firandet, tog sig tillfälle att trösta sin japanska klubbkamrat. En gest som visar på gott sportsmanskap och snabbt uppmärksammades i flertalet sociala medier, rapporterar Expressen.

Klara för semifinal

Det var riktiga glädjescener som utspelade sig när det svenska damlandslaget besegrade japan med 2-1 i kvartsfinalen i fotbolls-VM. Detta efter två mål av Amanda Ilestedt och Filippa Angeldahl. Efter Honoka Hayashis 1-2 reducering i slutminuterna följde 10-11 dramatiska tilläggsminuter innan matchen avslutades.

I och med segern avancerade de svenska fotbollsdamerna till semifinalen mot Spanien på tisdag. En match som spelas på samma arena (i Auckland, Nya Zeeland) där dagens kvartsfinal mot Japan ägde rum. För svenskorna innebar slutsignalen ett firande som aldrig verkade vilja upphöra.

Jonna Anderssons fina gest

I det japanska laget var minerna desto deppigare där flera spelare grät öppet både på och utanför planen. Förlusten innebar att de missade chansen att gå till sin tredje VM-semifinal.

Detta var något som uppmärksammades av den svenska mittbacken Jonna Andersson då hon för en kort stund avbröt firandet för att gå fram och trösta sin japanska klubbkamrat.

Klubbkamraten i Hammarby, Maika Hamano, satt ner i gräset i tårar då Andersson gick förbi, som då lade en arm om henne och gav några tröstande ord.

– Jag blev ledsen av att se henne ledsen. Jag vet vad det betyder för henne och hur otroligt bra spelare hon är. För mig var det för att försöka ge henne energi.

– Jag hoppas så klart att det var viktigt för henne att känna det stödet. Jag vet att hon har det stödet i landslaget och klubblaget. Jag ville visa att jag bryr mig om henne. Hon är en fantastisk människa, fortsätter Jonna Andersson.

Uppmärksammades på sociala medier

Bilderna på Andersson och Hamano spreds snabbt på sociala medier över hela världen där svenskan hyllades för sin fina gest. Fastän japanskan var besviken över förlusten försökte Andersson trösta henne så gott det gick.

Bland annat genom att säga till henne att hon säkerligen hade många mästerskap framför sig. Semifinalen innebär att det svenska damlandslaget är med och slåss om medaljerna i detta fotbolls-VM vilket bara det får ses som en framgång i sig.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter