Sveriges problem löses med ett annat tänk

Detta är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Allt fler svenskar ropar nu efter lösningar på Sveriges problem. Den ständiga frågan är, går det att lösa de problem vi åsamkats av subversiva vänsterpolitiker? Svaret på den frågan har vi fått bland annat från Albert Einstein: ”Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka”. Med andra ord – dagens och morgondagens problem kan vi inte lösa med det gamla sättet att tänka.

Det betyder att vi måste lyssna på de som tänker utanför boxen, exempelvis de som fått stämpeln ”konspirationsteoretiker”, ”domedagsprofeter” och andra negativa epitet sig påklistrade av vänsterpolitiker.

I den svenska demokratin möts alla oliktänkande med munkavle, trakasserier, mediala påhopp och politiska sanktioner som i förlängningen nu utmynnar i att bland annat bankerna stoppar de oliktänkande med att ta ifrån dem deras bankkonton. Det vill säga hela samhällssystemet är helt korrupt.

Kräv svar!

De vägar som står till buds för medborgare i ett sådant land är exempelvis civil olydnad, massproduktion av överklagande av alla myndighetsbeslut, ständiga kontaktageranden i tid och otid till alla politiker för att avkräva dem svar på bevekelsegrunderna för deras beslut.

Att ständigt avkräva de folkvalda på orsakerna till deras agerande kommer att medföra att det blir obekvämt att sitta och besluta över huvudet på deras uppdragsgivare. Gå på politikerna var du än ser dem ute på gatan och i alla tänkbara situationer där de inte kan smita undan och avkräv dem svar på varför de gör det som ständigt drabbar oss medborgare.

Personval för ansvarstagande

Personröstning i stället för partiröstning måste införas till nästa val vilket kommer att medföra att en politiker har ansvar endast gentemot sina väljare. Detta i sin tur medför att de kunniga och idag obekväma politikerna inte kan avskedas av något parti. Endast väljarna ska kunna avsätta dem från sin poster.

Detta kommer också innebära att massmedia, journalisterna, får avsevärt mindre makt. De avsätter ju idag vilken politiker som helst genom att hänföra sina åsikter till en påhittad opinion.

Politiska tjänstemän ska bort

Politikerna påstår ju idag att de inte kan gå in och styra över tjänstemän på alla nivåer. Vi har inget ministerstyre i vårt land. Ändå är snart varje tjänsteman politiskt tillsatt. Logiskt är således att ingen politiker någonsin får blanda sig i ett anställningsförfarande, det ska vara förbjudet enligt lag med långa straff för den som bryter mot förbudet.

På område efter område kan vi således skapa ett nytt samhällssystem som på alla nivåer gör det omöjligt för politiker att styra i verksamheterna som idag. Samtidigt med detta ska tjänstemannaansvaret återinföras. Tjänstemän som skapar egna egna lagar och förordningar ska omedelbart avskedas.

Receptbok för svenskt nytänkande

Den som söker efter ett annorlunda sätt att tänka och som civilperson vill vara med och tvinga fram en annan samhällsordning finner svar på de flesta frågor i detta sammanhang i min bok Receptbok för svenskt nytänkande – hur medborgarna åter kan bli myndiga och återfå självförtroendet. I denna bok presenterar jag ett antal radikala förslag som kommer att ge svenska folket makten över vårt land tillbaka och förhindra politiker att fortsätta förstöra Sverige.

Det mesta i den svenska debatten handlar nu om varför det gick så illa. Svaret på den frågan har jag visat på i en mängd exempel i alla mina böcker. I den sistnämnda boken visar jag att all makt i Sverige inte utgår från folket, utan från den som tar makten. Därför vet vi idag att svenska folket inte kan påverka det som sker i Sverige, såvida vi inte bestämmer oss för att ändra på detta förhållande.

Några av rubrikerna i boken:

 1. Kasta av dig skatteoket
 2. Rensa i bankträsket
 3. Avmonopolisera
 4. Avorganisera
 5. Återskapa rättstryggheten
 6. Skapa en fungerande skola
 7. Förändra Sveriges roll i världen
 8. Frågor kring EU
 9. Stockholmssyndromet
 10. Sverige utslaget på två timmar

Med helt annorlunda tankesätt kommer vi att kunna lösa de flesta problem som vi drabbats av under de senaste 60 åren i vårt land. Svaren du söker i sammanhanget finns utförligt presenterade i min bok Receptbok för svenskt nytänkande. Läs den och jag garanterar att du kommer att tänka i andra banor. Dessutom kommer du att se att inga lagar är huggna i sten, inte ens Jantelagen.

Skribent: Tommy Ulmnäs
Författare, jurist och f.d. kommundirektör
www.tomsan.eu

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Fantastiska ideer. Den boken kommer jag beställa. Helt klart måste nytt blod och nya ideer in i riksdagen. Det finns flera små partier utanför riksdagen som inte kommer in pga 4% spärren. Sänk den till 1 % och inför 3 års valperioder. Blåslampa på politiker och ändra på hur lång tid remissrundor och utredningar får ta.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter