”Äntligen straffas stasimedia”

Ett ökande kostnadstryck tvingar fram nedskärningar i SVT. ”Vi kommer inte att klara det här utan uppsägningar”. Många tar nyheten med ro och konstaterar att ”folket behöver inte mer propaganda”.

SVT lanserar ett sparpaket för att klara av det ökade kostnadstrycket. Detta meddelande vd Hanna Stjärne under ett internt möte i förmiddags enligt Sveriges Radio Ekot.

– Alla mediehus är pressade av stora kostnadsökningar, och det gäller naturligtvis även SVT, säger Stjärne till SVT.

Sparpaketet innebär att SVT kommer att tvingas spara 200 miljoner kronor och därmed sparka personal. Uppemot 80 personer kommer att förlora jobbet.

– Totalt när vi tittar betyder det att 70 – 80 tjänster försvinner, störst blir besparingarna i Stockholm. Vi har försökt skona nyheter och program. Det kommer vi inte att klara nu. Det blir besparing på redaktioner och redaktionell personal. Vi kommer inte att klara det här utan uppsägningar, säger Stjärna till SVT.

Journalistförbundet: ”Jättetungt”

Rebecka Mårtensson, ordförande för Journalistförbundet, säger att beslutet är jättetungt

– Det var väntat att man skulle behöva spara, men jag trodde inte att det skulle vara så många tjänster, säger Mårtensson till SVT.

Kritikerna: ”Äntligen straffas stasimedia”

Det är inte alla som tar beskedet som ”tungt” eller ”jobbigt” att SVT tvingas skära ner. Många ser nedskärningarna som positivt.

SVT har under flera års tid aktivt undvikit att belysa viktiga frågor och lyfta kritiska röster. Frihetsnytt har bland annat avslöjat att SVT medvetet undvikit att ta med kritiska röster som ifrågasätter klimatkrisen. Vidare har SVT flera gånger avslöjats med att undanhålla viktigt information till folket eftersom det inte anses vara ”politiskt korrekt”.

På sociala medier har flera användare tagit emot nyheten om SVT:s nedskärningar som något positivt. Många anser att SVT är partiska och inte rapporterar objektiva nyheter samt att folket skulle må bättre av att få mindre av ”deras propaganda”.

När de offentligt finansierade statsmedierna får mindre resurser och tvingas producera mindre nyheter lämnar det en lucka på marknaden för alternativa medier att växa och ta marknadsandelar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. SR Studio 1 berättar om hur unga pojkar i Jordbro lär sig tortera osv…t.e.x knivar körs in under naglarna ” ”Ali” säger ”DET GÖR ONT” !! —

  Detta pågår dygnet runt i hela Sverige !!! 😡

  Pojken nu 16 berättar hur han njöt av att plåga och att han njöt om offren grät , men det räckte inte ”Ali” vill se blod…

  Hela intervjun är en studie i ren ondska. ”Ali” säger själv : ”Vi är demoner ” –demoner lever ju i en parallell värld.

  Min tanke när jag hörde intervjun…: HUR MÅNGA TUSENTALS OFFER FIINS DET ??? 100 000 ??? 250 000 ? 500 000 ?

  Och dessa bestar –sadister i ordets verkliga betydelse har släppts in i mitt land ???

  Här måste utkrävas ansvar !!! Ju mer som kommer fram om hur vidrigt läget är -ju mer känns det som om att dom ansvariga bör dela öde med Vidkun Q . Efter en rättvis rättegång förstås .

  Jag mår illa !!!🤢🤢

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter