Trots förberedelser – snökaos på flera motorvägar

Snökaoset har återvänt till Sverige. Erfarenheterna från situationen i början av januari har fått myndigheterna att vidta åtgärder. Ändå tog det inte lång tid innan kaosartade scener har börjat uppstå.

Under onsdagsmorgonen rapporterade Frihetsnytt om de förberedelser som vidtogs i västra Sverige för att möta snöovädret som drog in. Trafikverket satte inte bandvagnar och låt plogbildarna sätta igång i ett tidigt skede.

Nu rapporterar Expressen om kaosartade scener på flera motorvägar. Bland annat har det varit stopp på motorväg E22, efter att flera bilar har kört diket. Det var så pass illa att polisen tvingades stänga av vägen för att kunna bärga bilarna. E22 blev internationellt ökänd i början av januari när över 1 000 bilar fastnade i snökaoset.

Snöovädret rörde sig österut och nu drabbas även Stockholm. Det rör sig även norrut, vilket kommer att innebära snökaos i Norrland under kvällen.

SVT hänvisar till SMHI, som säger att snöovädret kommer att lugna sig under kvällen i åtminstone södra Sverige.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter