Trump begär att rättegången ogiltigförklaras

Donald Trump begär att rättegången mot honom gällande våldtäkt ska ogiltigförklaras.

USA:s förra president Donald Trumps advokater kräver att rättegången där han står anklagad för våldtäkt ska ogiltigförklaras och läggas ner. Detta rapporterar Reuters.

Det var under förra veckan som journalisten E Jean Carroll vittnade i ett civilrättsligt mål om att Trump ska ha våldtagit och sedan förtalat henne. Donald Trump har hela tiden konsekvent nekat till anklagelserna.

Trumps advokat inte nöjd med hanteringen

Joe Tacopina. Foto: Wikipedia/ Ffeeddee
Joe Tacopina. Foto: Wikipedia/ Ffeeddee

Trumps advokat Joe Tacopina lämnade tidigt under måndagsmorgonen in ett brev till den federala domstolen på Manhattan där målet drivs ifrån.

Tacopina menar att domaren har begått flera fel i hanteringen däribland att domaren ska ha beskrivit fallet felaktigt vilket ska ha påverkat advokatens möjlighet att försvara den tidigare presidenten. Han menar även att han skulle ha fått möjlighet att ställa fler frågor till Carroll.

Några av frågorna Tacopina skulle ha velat lyfta är varför inte Carroll sökt efter övervakningsfilmer från händelsen eller varför hon inte gick till polisen.

Inte första gången Trump anklagas

Det är inte första gången Trump råkar ut för anklagelser om sexuella övergrepp. I samband med valkampanjen 2016 när Trump blev president var det flera som gick ut och hävdade att Trump begått sexuella övergrepp mot dem. Samma sak hände under hans valkampanj 2020 när han förlorade mot Joe Biden.

Trump själv har nekat till samtliga anklagelser och hävdar att det enda syftet med alla dessa åtal är att smutskasta honom och försöka försvåra för honom att bli president. Detta är något som flera av hans väljare håller med om.

På Twitter går åsikterna isär kring våldtäktsanklagelsen men flera har framfört att det även i detta fall skulle vara politiskt motiverat.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Det rimliga är att sexuella övergrepp anmäls direkt . Vem väntar i åratal att anmäla andra former av brott ???
  Någon överfaller dig när du väntar på bussen , gärningsmannen stjäl dina kläder och telefon….du får ta dig hem helt naken.
  Men du väntar 6-8-12 år med en anmälan ??? Inte troligt va ???
  Men om någon genomför en oönskad sexuell aktivitet , trots att du sagt att du inte vill ha sex , …så väntar du i åratal med att anmäla. ??
  Detta är inte rimligt –om man tänker efter !!
  För att få stopp på oskicket borde den falskt anmälde svara med en stämning om dels falsk tillvitelse och förtal.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter