Trump kommer att överlämna sig för arrestering

Donald Trump kommer att bege sig till delstaten Georgia för att överlämna sig själv. Men det handlar inte om att han ger upp eller att han kommer att frihetsberövas.

På torsdag kommer Donald Trump, USA:s tidigare president och kandidat till presidentvalet 2024, att flyga till Atlanta, Georgia, för att bemöta de anklagelser som riktas mot honom i och med det fjärde åtalet. Det skriver han själv i ett inlägg på sin sociala media Truth Social.

”Kan ni tänka er det? Jag åker till Atlanta, Georgia, på torsdag för att bli ARRESTERAD av en radikalvänsterdistriktsåklagare, Fani Willis, som övervakar en av de största mord- och våldsbrottskatastroferna i amerikansk historia.”

Skärmavbild: Truth Social/ Donald J. Trump
Skärmavbild: Truth Social/ Donald J. Trump

I ett annat inlägg kommenterar han borgenssumman på 200 000 dollar (ungefär 2,18 miljoner svenska kronor), som han ska betala för att fortsätta vara fri tills det är dags för rättegång. Summan ska hans advokater och distriktsåklagaren ha kommit överens om under måndagen, enligt Reuters. Trump skriver skämtsamt att de är oroliga för att han ska ”smita” iväg i sitt privata plan, som alla känner igen, för att försvinna från radarn i Ryssland.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter