Trump-medarbetare döms för att ha trotsat domstolen

En av de tidigare rådgivarna till Donald Trump döms för att inte ha samarbetat med domstolen, mot den tidigare presidenten.

Den tidigare rådgivaren till USA:s förre president Donald Trump, Peter Navarro, har dömts för domstolstrots, rapporterar Reuters.

Orsaken är att han ska ha vägrat att samarbeta med en utredning rörande stormningen av kongressbyggnaden den 6 januari 2021, vilket Trump anklagas för att ha organiserat. Han anklagas för att inte ha velat vittna eller lämna över dokument som rör stormningen, med hänvisning till att dessa varit sekretessbelagda.

Navarro är den andra medarbetaren till Trump som döms för att ha trotsat domstolen. Den andra är Steve Bannon, chefredaktör för den konservativa tidningen Breitbart och tidigare rådgivare till Trump, som dömdes till fyra månaders fängelse för att ha trotsat domstolen. Eftersom domen överklagats och behandlas i överdomstol är Bannon i nuläget på fri fot.

Huruvida det verkligen var en våldsam stormning, som etablerad media utmålat det som, är omtvistat. Frihetsnytt har tidigare rapporterat om de övervakningsfilmer som visar att det gick förhållandevis lugnt och fredligt till inne i kongressen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter