Tucker Carlson lanserar nytt program

Det har varit en stor efterfrågan på ett nytt program från den omåttligt populäre programledaren Tucker Carlson. Nu meddelar han att ett nytt program kommer att lanseras, på en av världens största plattformar.

I ett inlägg på Twitter tillkännager det tidigare största dragplåstret på Fox News, Tucker Carlson, det som många har väntat på, efterfrågat och spekulerat i: han lanserar ett nytt program och det kommer att ske på just Twitter.

Medias vilseledning

I en video till inlägget beskriver han hur etablerad media aktivt vilseleder tittaren genom att undanhålla central och viktig information. Det är ett av de slugaste sätten att ljuga och kunna komma undan med det, beskriver han.

Han tar upp exemplet med en person som blivit felaktigt arresterad för väpnat rån. Han är inte dömd för det, vilket gör att han inte kan pekas ut som brottsling. Men att undanhålla att personen blivit arresterad för samma brott tidigare, det är att aktivt vilseleda tittaren. Det är just det som media gör i alla nyheter av värde, berättar han.

Tucker Carlson om någon vet vilka begränsningar och restriktioner som finns, efter att ha jobbat inom branschen i över 30 år. Det bästa man kan hoppas på är att kunna delge så mycket information som möjligt, men inom etablerad media finns starka begränsningar.

Regeln om vad du inte får säga är den dominerande hos samtliga stora mediehus. Utmanar man den regeln tillräckligt ofta kommer man att få sparken för det. Vilket är exakt det som Carlson drabbats av hos Fox News.

”Yttrandefrihet är vår främsta rättighet”

Yttrandefriheten är en viktig del av det demokratiska samhället, vilket gör det möjligt för folk att verkligen kunna säga det som är sant.

Carlson konstaterar att det i nuläget inte finns många plattformar kvar som verkligen bejakar yttrandefrihet, och en av de största som gör det är Twitter. Han beskriver plattformen som en av de viktigaste mötesplatserna för det nationella samtalet, där åsikter och idéer kan utvecklas.

Alla är välkomna på Twitter, vilket Tucker Carlson anser vara väldigt bra.

Av den anledningen kommer han att lansera sitt nya program på just den plattformen, samma program som han gjort de senaste 6,5 åren, nämligen Tucker Carlson Tonight. Det kommer även att bjudas på fler saker, men det lovar han att återkomma till senare.

Yttrandefrihet är vår främsta rättighet. Utan den har vi ingenting, avslutar han videon.

Twitter är en tvåvägskommunikation

En av de kritiska kommentarerna till inlägget kommer från journalisten Ed Krassenstein, som hävdar att Carlson gör sig skyldig till samma sak som han anklagar etablerad media för.

På detta svarar Twitterägaren själv, Elon Musk, att Twitter och Tucker Carlson inte har ingått något avtal och att samma regler gäller för honom som för alla andra. Om något vilseledande publiceras kommer det få en Community Note.

Samtidigt är entusiasmen stor bland Twitteranvändarna och flera humoristiska och positiva memer har redan skapats och börjat spridas.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Jag blir alltid skeptisk när människor uttrycker sig i vi-form, utan att definiera vilka ”vi” är.

    ”We could tell you stories.”

    ”We think that’s a good thing.”

    Vilka snackar han om? Undrar jag. Och brukar Carlsson uttrycka sig i termer av ”vi”, eller är detta en AI-bot som talar?

    God afton.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter