Underliga förslaget: Hissa Natoflaggan i riksdagen

Det är flera Natoanhängare som har tagit ut en seger i förskott och utgår från att Sverige inom kort kommer att bli medlem i krigsalliansen. Nu går en politiker så långt att han vill ha Natoflaggan i riksdagen, redan innan frågan är avslutad.

I nästan två års tid har de svenska politikerna arbetat intensivt för att få in Sverige i krigsalliansen Nato. Större delen av arbetet har legat på att övertala Turkiet och Ungern att godkänna Sverige. Turkiet godkände nyligen Sverige och Ungerns premiärminister Viktor Orbán har lovat att det ungerska parlamentet ska rösta i frågan på måndag.

Hissa Natoflaggan – redan innan medlemskapet

Joar Forsell (L). Foto: Riksdagen
Joar Forsell (L). Foto: Riksdagen

Även om det inte ens är säkert att de ungerska parlamentsledamöterna kommer att rösta ja till att släppa in Sverige, verkar flera Natoanhängare ta ut segern i förskott. En av dessa är Joar Forsell, som sitter i riksdagen för Liberalerna (L) och är partiets utrikespolitiske talesperson. Han vill redan nu att Natoflaggan ska hissas i den svenska riksdagens plenisal, rapporterar Sveriges Radio (SR).

Nato är så otroligt viktigt för vår frihet och försvaret av Sverige. Jag tror att det skulle vara en viktig påminnelse om det varje dag, både för oss som kommer till riksdagen och de som tittar på sändningar från riksdagen, säger han till SR. Redan i september lämnade han in en motion (( ”Motioner är ett sätt för ledamöterna och partierna att föra fram sin politik. Under den allmänna motionstiden kan riksdagens ledamöter lämna in fristående motioner, förslag, om allt som riksdagen kan besluta om. En motion kan innehålla ett eller flera förslag, yrkanden.” Källa: Sveriges Riksdag )) i frågan.

Det är dock inte säkert att detta skulle gå igenom. Moderaternas (M) gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, påtalar för SR att Nato är en mellanstatlig organisation (till skillnad från EU, som är en överstatlig sådan). Då skulle man i så fall även behöva hänga upp FN-flaggan, enligt Karlsson.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Joar Forsell är en ohyfsad tölp. En🐍 .

    Joar demonstrerar för republik genom att vägra stå upp under den tid kungliga familjen kommer in till kammaren för Riksdagens öppnande. Joar sitter envist ! Alla andra fattar att det hör till god uppfostran och god ton att resa sig när rikets statschef anländer.
    Ja..titeln statschef har Olof Palme inte lyckats beröva kungen.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter