Vänsterextremist tvingas betala 20000 kronor till Nick Alinia

Poddaren Nick Alinia får rätt mot en vänsterextremist som försökt svartmåla honom som ”kvinnomisshandlare”. Nu tvingas vänsterextremisten betala 20 000 kronor för sitt brott.

Förtalsombudsmannen (FO) har hjälpt poddaren Nick Alinia i ett tvistemål mot en vänsterextremist. I hänsyn till vänsterextremistens integritet väljer Frihetsnytt att enbart nämna honom med hans förnamn Martin.

FO är en civilsamhällesorganisation som arbetar med att stödja brottsoffer som blir utsatta för förtal i sociala medier. FO har ett officiellt Twitter-konto.

Ljög om att Alinia var kvinnomisshandlare

I domstolshandlingarna framgår det att Martin på sitt eget Twitterkonto ska ha försökt svartmåla Alinia genom att säga att han är en ”kvinnomisshandlare”.

– Du vet hon som dumpade dig för du slog henne. Jävla kvinnomisshandlare, skrev Martin på Twitter.

Påståendet är en lögn då Alinia har aldrig dömts eller ens varit misstänkt för ett sådant brott. Alinia menar att Martin skrev så för att utsätta honom för missaktning från allmänheten.

”Denna gång får vänstern smaka på rättvisa”

Martin har inte uttalat sig om stämningen och tiden för överklagan har gått ut. Därför står nu Växsjö Tingsrätts dom fast att han ska betala 20 000 kronor till Alinia.

Nick Alinia är lättad och glad över att få upprättelse
Nick Alinia är lättad och glad över att få upprättelse

Alinia ser domen som en seger för rättvisan och han är glad över att få upprättelse.

– Jag är glad att jag får upprättelse. Han kallade mig för något vidrigt och fullständigt lögnaktigt. Rättsystemet gav mig rätt och denna gång får vänstern smaka på rättvisa. Jag vill tacka FO för all hjälp under processen!, säger Nick Alinia till Frihetsnytt.

Vanlig strategi hos vänstern

Nick Alinia är långt ifrån den enda som råkat ut för vänsterns försök att smutskasta sina meningsmotståndare.

Det är en väl använd strategi som vänstern använder som kallas ”Guilt by Association”. Strategin går ut på att peka ut en motståndare som klandervärd för att han har umgänge med klandervärda personer, åsikter eller organisationer. Personen blir då associerad med något klandervärt och blir därmed själv klandervärd.

I Alinias fall vill Martin få allmänheten att tro att han misshandlar kvinnor, vilket i allmänhetens ögon är klandervärt. Detta görs i syfte att få Alinia att framstå som en klandervärd person vars åsikter inte ska lyssnas på.

”Guilt by Association” är en mycket farlig strategi som hotar friheten. När en person blir utsatt för det, precis som Alinia blivit, skräms omgivningen till tystnad i rädsla för att själva bli anklagade för att vara något klandervärt så som kvinnomisshandlare.

FO:s arbete är viktigt

Det arbete som FO bedriver är viktigt eftersom det dels ger upprättelse till brottsoffren som utsatts för förtal men också för att de tar upp kampen mot de odemokratiska metoder som används av exempelvis extremvänstern.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter