Var kommer Ukraina in i amerikanska presidentvalet?

Den amerikanska regeringen skickar stora summor med pengar samt krigsmateriel till den ukrainska krigsinsatsen. Samtidigt är Donald Trump tydlig med att han vill få till fred. Vad tycker amerikanerna om att så mycket skattemedel skickas till ett annat lands konflikt och vad tycker de övriga politikerna? Vilken roll kommer Ukraina att få i det amerikanska presidentvalet? Roger Richthoff svarar på dessa frågor.

USA står för en enorm del av stödet till Ukraina i det pågående kriget med Ryssland, med flera miljarder dollar och krigsmateriel för snarlika kostnader.

Samtidigt är USA:s tidigare president, tillika kandidat till valet 2024, Donald Trump tydlig med att hans prioritering inte handlar om att någon sida ska vinna kriget, utan vill enbart få ett slut på dödandet och nå fred så snart som möjligt. I en intervju med CNN uttalade han att om han valdes till president kommer han att få slut på kriget inom 24 timmar, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Trump är dock en av få politiker som varit uttalad med att han vill ha fred, som inte nödvändigtvis bygger på att Ryssland krossas. De flesta andra politiker har antingen varit uttalat för ett utökat stöd till Ukraina, men ingen har tagit ställning för en fred under rådande omständigheter.

När Ron DeSantis nu har meddelat sin kandidatur återstår att se hur han kommer att ställa sig i frågan. Då han har pekats ut som Trumps främste rival i presidentvalet kan frågan mycket väl bli aktuell.

Roger Richthoff, tidigare riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och tidigare ledamot i Försvarsutskottet, ger sin bedömning.

Se hela intervjun!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Sällan har USA haft en då låg uppslutning bakom ett krig som denna gång. Trots den vanliga totala krigspropandan i medierna är det nästan hälften som är emot. Och detta enligt samma opinionsinstitut som påstod att Biden och Trump var jämsides inför förra valet, när Biden hade 25 personer på sitt största valmöte. Ska bli kul att se reaktionerna efter nästa valrörelse, när Biden har 3 personer på sina valmöten och Dominion ändå räknar hem seger för honom.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter