Bolsonaro stämmer presidenten över grova påståenden

Brasiliens förre president Jair Bolsonaro anklagas för både ”massmord”, då han inte påtvingade befolkningen drakoniska restriktioner under covid, samt för korruption, av den nuvarande regeringen. Men nu har han fått nog av anklagelserna.

Fredagen den 12 maj meddelade Jair Bolsonaro, Brasiliens förra president, i ett inlägg på Twitter kommer att lämna in två stämningar mot landets nuvarande president, Luiz Inacio Lula da Silva.

Den ena stämningen rör anklagelserna om att Bolsonaro skulle vara ansvarig för de personer som avled i Brasilien under covid, på grund av att han inte påtvingade befolkningen samma hårda restriktioner som på övriga håll i världen.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om Lulas planer på att åtala Bolsonaro för ”folkmord”, på grund av att han inte drev igenom restriktionerna och kampanjer för att tvinga folket att vaccinera sig. Anklagelserna gör gällande att Bolsonaro skulle vara ansvarig för de ungefär 700 000 personer som ska ha avlidit på grund av covid i Brasilien.

Försöker peka ut Bolsonaro som korrupt

Den andra stämningen gäller att Lula försökt koppla Bolsonaro till den korruptionsanklagade Mauro Cid, som anklagas för att ha tillgängliggjort falska vaccinationsintyg åt olika personer, för att dessa inte ska drabbas av olika påföljder för att de vägrat låta sig injiceras med ett oprövat och riskabelt vaccin.

Stämningen gäller ett specifikt uttalande som Lula ska ha fällt i El Salvador, där han insinuerade att en herrgård i USA, värderad till 1,7 miljoner dollar (men enligt uttalandet skulle röra sig om åtta miljoner dollar), som tillhör Cid egentligen skulle ägas av Bolsonaro, rapporterar AFP.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter