Censuren lyckas inte tysta Joe Rogan

Joe Rogan lyckas sprida ”konspirationsteorier” på Tiktok trots plattformens omfattande censur. Nu rasar en vänstertidning över att ingen tystar Joe Rogan.

Ett klipp har blivit viralt på videodelningsplattformen Tiktok. Men det är inte ett klipp på en dansande tonåring, en söt hund eller ett skämt, det är något mycket allvarligare än så. Det är ett klipp som skulle fastnat i Tiktoks censurfilter men som på något sätt tog sig förbi det.

Joe Rogan blir viral på Tiktok

Ett klipp där den kända poddprofilen Joe Rogan pratar om en alternativ teori om klimatförändringarna har blivit viral på Tiktok. Eftersom att teorin som tas upp inte är densamma som etablissemanget förmedlar räknas den som en ”klimatförnekande konspirationsteori”.

Anledningen att detta överhuvudtaget uppmärksammas är att Tiktok antagit nya riktlinjer om censur. Dessa riktlinjer förbjuder all ”desinformation om klimatet” på plattformen, vilket då Joe Rogans klipp anses vara.

Vänstertidningen rasar efter upptäckten

Joe Rogan har en bakgrund inom kampsport och är utöver sin podcast även känd för sitt engagemang inom MMA-organisationen UFC. Foto: Wikipedia/ Jumancha
Joe Rogan har en bakgrund inom kampsport och är utöver sin podcast även känd för sitt engagemang inom MMA-organisationen UFC. Foto: Wikipedia/ Jumancha

Att Joe Rogans klipp blivit virala på Tiktok är något som den censurhyllande vänstertidningen Media Matters of America uppmärksammar i en ny rapport.

Tidningen ser det som mycket problematiskt när alternativa åsikter om klimathotet och dess orsak får synas på nätet. Totalt har de lyckats identifiera sju klipp som blivit virala med videomaterial från Joe Rogans podcast.

– Joe Rogan fortsätter att plattforma konspirationsteoretiker och skeptiker av klimatförändringar som orsakas av människor vilket driver på desinformation, skriver tidningen.

Går det att censurera allt?

I princip alla regeringar och stora mediaplattformar försöker censurera det fria ordet. Censurivriga politiker inför lagar som ska strypa yttrandefriheten och sociala medier stänger ned konton, men ändå lyckas de inte hindra att obekväm information når folket.

Trots att yttrandefriheten är under mycket stort angrepp lyckas personer som Joe Rogan nå igenom med sina budskap vilket är mycket positivt. Den fria debatten är nödvändig för att en demokrati ska fungera och när yttrandefriheten försvinner kan man inte längre hävda att man har en demokrati.

När finanseliten strypt yttrandefriheten på etablerade plattformar har nya skapats. Ett bra exempel på detta är Rumble som skapades som ett fritt alternativ till Youtube.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter