Därför är makten så tyst om Nya Bok- & Mediemässan

Expo och samtliga etablerade medier och även flera fria medier har varit fullständigt tysta om Nya Bok- & Mediemässan. Årets mässa har beskrivits som den ”största” och ”bästa” av de fria bokmässor som anordnats. Nu kan Frihetsnytt avslöja varför det har varit så tyst och det är Expo som själva avslöjar sig. En sak framgår tydligt: makten är oerhört rädd för potentialen med mässan och liknande projekt.

Lördagen den 7 oktober anordnades Nya Bok- & Mediemässan i Stockholm. Av både besökare och talare har den beskrivits som ”den bästa någonsin”, vilket FrihetsNytt har uppmärksammat.

Några som däremot inte har uppmärksammat den är aktörer som brukar vara snabba med att smutskasta och hetsa mot alla maktkritiska sammankomster. Varken etablissemangsmedia eller den åsiktsregistrerande stiftelsen Expo har nämnt ett ord om mässan fram tills nu. Även flera fria medier ignorerade fullständigt mässan, däribland Fria Tider, Samnytt, Riks och Nyheter Idag. Detta trots att det borde ligga i deras intresse att mässan växer.

Inför mässan hösten 2022 försökte etablissemanget att smutskasta mässan och anklaga evenemanget för ”extremism”. Både Dagens Nyheter och Expressen försökte skrämma folk från att delta. Detta misslyckades dock, eftersom den mässan slog besöksrekord.

Men varför har det varit så totalt tyst den här gången?

Expo avslöjar sig

Nu framkommer det varför etablissemanget inte velat ge någon uppmärksamhet åt mässan. I en artikel om makarna Bergström (som pekas ut för att finansierat maktkritiska medieprojekt), försöker Expo hoppa på aktörer som finansierar antiglobalistiska projekt. Bland annat ger man sig på Patrik Engellau, som driver Det Goda Samhället. I följande citat ger Expo (förmodligen omedvetet) svaret på varför det är så tyst:

”Tillsammans med gräddan ur den svenska extremhögern och framträdande personer ur den svenska konspirationistiska miljön ska han samtala under årets tema ’Finanseliten och World Economic Forum’.

Mässan enar rörelsen och lockar till sig de främsta personerna som kritiserar makten, från både höger och vänster. Det som är allra farligast för makten är att olika grupper enas. Utöver att höger och vänster går samman, börjar folk av olika etniska bakgrunder gemensamt att rikta fokus mot makten, snarare än mot varandra. På Nya Bok- & Mediemässan skedde just detta, tack vare dess fokus på yttrandefrihet och ärlig debatt. Grupper som har stått mot varandra, visade att man står enade mot finanseliten och dess ljusskygga maktambitioner.

I FrihetsNytts artikel om mässan ovan var det flera deltagare som påpekade att det var många etablerade och välbärgade personer som deltog på mässan. Sådana personer spelar en oerhört viktig roll för att mässan, och andra liknande projekt, ska fortsätta att växa.

Nya Bok- & Mediemässan håller på att bli för stor för etablissemanget att hantera. Folk är inte längre rädda för att delta på bokmässan och varje gång media skriver om det, innebär det mer reklam för evenemanget. Efter helgens bokmässa kommer ett nytt evenemang att äga rum, nämligen en stor manifestation mot våldet den 18 november.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

  1. Ja , den sanna Mässan är en succe. 🎉🎇


    Jag minns töntarna i Gtb som tejpade för sina munnar och sprang runt hand i hand som i ringdans mot att NT hade ett bord.

    Det är ju några år sedan nu…men jag minns det tydligt …NT:s bord menades vara ett hot mot yttrandefriheten och då är det logiskt för dessa att hindra yttrandefrihet …🥴😵 Totalt rubbade alltså.

  2. Att bli kritiserad av Expo kan tolkas positivt. Det skräp som står i artikeln ärbeklämmande. Att Patrik Engellay och hans Det Goda Samhället skulle falla under kategorin högerextrem är löjeväckande. Ständigt tnya betraktelser av duktiga skribenter som ifrågasätter ytliga, okunniga och Politiskt korrekta uttalanden.i övrigamedia. Vi behöver snarare mer av detta.
    Makarna Bergström gör rätt i att stödja DGSoch Reidmo Uvell som granskar händelser snabbt och skickligare än nästan allai övriga media

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter