Den dolda agendan – Så samverkar WEF och FN

I det tredje avsnittet av Frihetsnytts serie om WEF diskuterar Viktor och Hans kopplingarna mellan WEF och FN, världens största organisation. Bland annat hur flera FN-mål kan spåras tillbaka till en av WEF:s mest ökända agendor samt den roll som en tidigare svensk statsminister spelar i det hela.

Flera av länderna som ingår i FN har antagit det som kallas Agenda 2030, däribland Sverige, som innebär att till år 2030 ska världens länder ha ställt om till klimatanpassade samhällen, fattigdomen ska ha utrotats, och fullständig jämställdhet ska ha införts i alla länder.

Faktum är att detta är något som World Economic Forum (WEF) spelat en stor roll i att ta fram och numera spelar en stor roll i att genomföra. 2019 slogs nämligen WEF-programmet Vision 2030 (vars länk numera inte fungerar) och FN:s Agenda 2030 samman till Our Common Agenda. Det är numera denna agenda som båda organisationerna jobbar för att driva igenom.

Denna nya agenda utgörs av ett flertal områden och delmål, som WEF:s ledargestalt Klaus Schwab lyckades få ihop till 11 mer kompakta målområden. WEF:s roll har även varit att stå för den tekniska utvecklingen som ska göra det möjligt att nå målen till 2030, vilket kommer innebära en ökad kontroll, mindre ägande och frihet för den enskilde och mer kontroll för de stora företagen.

Fick internationell status

År 2015 togs ett stort steg för WEF när den schweiziska staten gav dem internationell status, vilket kan likställas med den status som Röda Korset och även FN har. Erixon berättar att det var tack var denna status, tillsammans med FN-avtalet 2019, som spelade en stor roll i att ge WEF den plattform som de kunnat använda för att driva igenom sin agenda.

Förre statsministern är drivande

En person som varit central i detta arbete är den tidigare svenske statsministern Stefan Löfven. Ett av de främsta organen för att driva igenom denna agenda är det som kallas HLAB (High-Level Advisory Board), vilken Löfven är medordförande för, tillsammans med Ellen Johnson Sirleaf (före detta president för Liberia).

Se hela samtalet ovan för att få veta hur djupt WEF-FN-samarbetet är och vad Löfven verkligen gör!

Se de tidigare avsnitten i serien:

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Löfvens plats borde vara i en cell på Vaxholms Fästning .
  Besökare på museet kan köpa , äpplen , kokta ägg , popcorn , bullar—och kasta in i Löfvens rasgård utanför cellen.


  Påven i Rom tycks inte ha alla hästar i stallet….gubbfan vredgas över att någon i sverige bränner en bok med vidskepligt dravel.
  Islam är kristendomens värste och farligaste fiende.
  Gubbtjuven tycks helt ha missat detta.
  Morrr !!! Grrrr !!!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter