”Etablissemanget börjar bli riktigt rädda för AfD”

Det tyska nationalistpartiet Alternative für Deutschland (AfD) har upplevt stora framgångar i opinionsmätningarna och i helgen fick partiet egen majoritet i ett av regionvalen. Juristen Oscar Overgaard, som noga har följt AfD och tysk politik, kommenterar utvecklingen för Frihetsnytt.

Frihetsnytt har i flera artiklar skrivit om det enormt starka stöd som det nationalistiska partiet AfD upplever bland den tyska befolkningen. Opinionssiffrorna har varit på historiskt höga nivåer och i söndagens regionval i Sonneberg i förbundslandet (tysk delstat) Thüringen fick man för första gången en egen majoritet på över 50 procent.

Som det ser ut med opinionen kommer partiet att fortsätta skörda fler framgångar i de val som kommer och deras självförtroende är så pass starkt att de kommer utnämna en kandidat till posten som förbundskansler (den högsta politiska posten i Tyskland) inför parlamentsvalet 2025.

Juristen Oscar Overgaard ger i dagens nyhetssamtal en överblick över AfD:s framgångar och möjligheter. Han tror att det kommer bli svårt att nå förbundskanslerposten, i synnerhet som de desperata etablissemangspartierna då kommer att kasta masken om sina påstådda olikheter och gå samman för att motarbeta dem.

Han förklarar även hur man kan jämföra AfD med bland annat Sverigedemokraterna.

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter