Kommun köpte bord för över halv miljon skattekronor

Det har blivit stor uppståndelse efter att en kommunstyrelse valt att köpa ett konferensbord för 760 000 kronor, en kostnad som skattebetalarna står för.

År 2020 fick Emmaboda kommun en budget på 1,4 miljoner kronor för en ny konferenslokal åt kommunstyrelsen. Runt 250 000 kronor skulle gå till möbler och själva ombyggnationen skulle kosta 700 000 kronor. Men när tre år har gått framkommer det att budgeten inte hållits. Bland annat har ett konferensbord, som designats som ett ”konstverk”, kostat kommunen 760 000 skattekronor, rapporterar Aftonbladet.

Kommuninvånare som SVT talat med har chockerats av kostnaden och ifrågasätter det rimliga att lägga så mycket pengar på ett bord.

Kostnaden för bordet kan jämföras med att budgeten för driften av Emmaboda kommuns nämnder och styrelser 2023 ligger på 662 992 kronor.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Här skulle det behövas folk med Allards rappa käft (och nästan så man skulle önska någon muskulös man som örfilade ansvariga. )

    Tyvärr är sådant ännu så länge olagligt.

    Men ni kan ju välja mig till Riksföreståndare …så kommer jag att bilda team med muskulösa svenska vettiga män som far riket runt och ger slösaktiga politiker en rejäl avhyvling –där även örfilar och risbastu ingår om dom på minsta sätt mopsar upp sig.

    Det är en kul fantasi i alla fall. ha-ha-ha.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter