Koppling mellan autism och könsdysfori bland barn

Allt oftare diagnostiseras barn med könsdysfori men bara för 10 år sedan var det ”exceptionellt ovanligt”. Nu avslöjar flera experter i ämnet att väldigt många barn har autism, depression och känner sig utanför innan de börjar att identifiera sig som transperson.

År 2012 fick 55 barn diagnosen könsdysfori och 2022 hade siffran ökat till 439 barn. Detta motsvarar en ökning på nästan 800 procent och utvecklingen oroar barnpsykiatrin som anser att man måste fråga sig varför detta sker.

Det är vanligt att barn har problem med andra psykiatriska diagnoser som autism, depression och ångestsjukdomar innan de får diagnosen könsdysfori.

Barnpsykiatrikern, Fredrik Lundkvist, säger att ”autism är oerhört vanligt” bland de som får diagnosen könsdysfori.

– Många har ett långvarigt lidande i form av ångest och en känsla av utanförskap innan de börjar identifiera sig som transpersoner. Och det måste vi börja ta på allvar, säger Lundkvist till SVT.

HBTQ-rörelsen säger sig vilja skydda transexuella barn. Men många anklagar HBTQ-rörelsen för att de utnyttjar utsatta barn för att göra dem till transsexuella. Foto: Wikipedia/ Ted Eytan
HBTQ-rörelsen säger sig vilja skydda transsexuella barn. Men många anklagar HBTQ-rörelsen för att de utnyttjar utsatta barn för att göra dem till transsexuella. Foto: Wikipedia/ Ted Eytan

Exceptionellt ovanligt före 2013

En annan framstående person som tycker att situationen är allvarlig är Christofer Gillberg som är professor i barnpsykiatri och världsledande expert på autism med 50 års erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatrin.

– Personer som söker med könsdysfori-frågeställning har i mycket högre frekvens än andra autism, ADHD och eller ätstörning som en grundläggande problematik, säger Gillberg till SVT.

Gillberg säger att könsdysfori var exceptionellt ovanligt före 2013 och att man måste ställa sig frågan ”vad det beror på” när siffrorna ökat med nästan 800 procent.

– Plötsligt blir det enormt utspritt och alla börjar prata om könsdysfori. Hur kunde vi gå från att vara försiktiga till att öppna en damm och släppa loss den här typen av behandling utan att det egentligen fanns något vetenskapligt stöd, säger Gillberg till SVT.

Ligger HBTQ-lobbyn bakom?

Många kritiker menar att barnen påverkas av HBTQ-lobbyn till att få en avvikande sexuell läggning och att barn som befinner sig i en depression utnyttjas av HBTQ-lobbyn för att bland annat bli ”transsexuella”.

Frihetsnytt har kontaktat Li Sam Björk för att få höra vad hon anser om HBTQ-lobbyns inblandning i barn beslut att identifiera sig som transsexuell. Li Sam Björk som föddes som man men bytte kön vid 52 års ålder efter en 5 år lång process. Hon är idag gift med samma kvinna som innan könsbytet.

Li Sam Björk
Li Sam Björk. Foto: Frihetsnytt

Kan det vara så att dessa barn påverkats att bli transpersoner av HBTQ-lobbyn?

– Det första man ska ha klart för sig är att ”Transpersoner” har ingenting med fenomenen ”Transsexualism” och ”Intersexualism” att göra. Transpersoner är ett senare ideologiskt påhitt som har med sexualitet och attraktion att göra, vilket HBTQ-lobbyn är intresserad av och i sexuella syften påverkar och uppmuntrar ungdomar att visa upp sig könsöverskridande. ”Transsexualism” och ”Intersexualism” är ett handikapp som ett färre antal barn föds in i som i förlängningen kommer resultera i ”Könsdysfori”. Transpersoners så kallade dåligt mående har ingenting med könsdysfori att göra, däremot så kommer de drabbas hårt av det när de med psykiatrins hjälp påbörjar könsbyta till då ”Fel” kön.

Finns det en fara med att samhället öppnat upp så mycket för HBTQ-lobbyn, i synnerhet för barnen som får undervisning om detta i bland annat skolan?

– Det som sker idag är att RFSL och HBTQ-lobbyn med vilseledande aktivistaktiviteter och information har infiltrerat skolan och på olika sätt nu också ger sig på att manipulerar med barns kön allt längre ner i åldrarna, som exempelvis dragqueens som läser sagor för barn, eller den nya läroplanen ”Sexualitet Samtycke och Relationer”. Så absolut är det en fara som kommer att få allt allvarligare konsekvenser i generationer framöver.

Är detta något som du själv känner igen? Att samhället påverkar barnen att ta såna här beslut?

– Ja, men inte direkt själv så. Men ta exempelvis genuspedagogiken i förskolan.

Kan och bör man skydda barnen från att påverkas på detta sätt?

– Absolut! Men då måste vi som föräldrar och samhälle också lära oss förstå vad det här handlar om, så att vi kan fatta rätt beslut till åtgärd… som exempelvis att avsluta och slänga ut allt som har med Genusvetenskap, Genusundervisning och Genuspedagogik att göra och återgå till sunt förnuft.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

5 KOMMENTARER

 1. Detta är helt förfärligt .
  Totalt galet . Jag vill bara utropa :STOPP !! NOG NU !!! LÄGG AV !!

  En pojke som inte tänder på flickor får försöka hitta en pojkvän….svårare än så är det inte.

  Här skall inte hållas på med operationer och hormoner.

  Våra kirurger skall inte ägna tid åt friska personer när otaliga väntar på operation för cancer , artros , höftleder .

  Nu får det vara slut på dumheterna . !!!

  Och du som ”känner dig i fel kön : ” RYCK UPP DIG !! ” var glad att du inte har t.e.x ALS , blodcancer , eller något som verkligen är plågsamt !!

 2. Ja, äntligen erkänns detta samband, om så endast i fri media av Fredrik Lundkvist och professor Christofer Gillberg. På 1980-talet var Folkpartiet (nu Liberalerna) de som tog bort sjukdomsklassningen av homosexualitet. Nu kan man se hur det spann utom kontroll. Vi som kan reflektera och se samband, ser en röd tråd i neuropsykologisk diagnos – fixeringar- är oftast gruppföljare (känsliga för grupptryck och hoppar på ”det senaste”) – älskar djur, ofta för att kunna bestämma över dem – rollspel (skådespeleri, lärare, politiker och advokater) – droger, men inte rökning – matfixering – klimathysteri och är ofta mycket själviska – ålders-och överviktsförakt.

 3. Uppenbarligen finns både verklig homosexualitet och könsdysfori, Men jag har en förklaring till att könsbyteriet exploderari i antal på senare år.

  I ett antivitt samhällsklimat växer barnen, särskilt pojkarna, upp omringade av auktoritetspersoner som förklarar för dem att de ska skämmas. De ska skämmas för sin toxiska maskulinitet, för mäns klimatpåverkan, rasism och till och med slavhandeln på Guadelope för 300 år sedan. Om pojkarna dessutom saknar manlig förebild hemifrån och har en svag självbild i största allmänhet är det inte så konstigt om de tror på all skit de får höra – och inte vill vara män längre.

  Vad gäller flickor tror jag mer det handlar om menlösa, impopulära flickor med en extremt dålig självbild, uppfostrade av snurriga feministsossar som tycker illa om allt normalt. Genom könsbyte får dessa måndagsexemplar ett sätt att äntligen få uppmärksamhet, få stå i centrum, kallas modiga. och få uppleva ett överläge. Högst temporärt men längre än så tänker man inte i den åldern.

  Sens moral är ”älska dig själv, du är den person som du definitivt måste leva ihop med resten av ditt liv”. Och naturligtvis inför förbud mot kastreringspropaganda som i Ungern och Ryssland, med kännbara straff för organisationer och företag som bryter mot förbudet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter