LRF: ”Konspirationsteoretiker” tar över bondeupproret

De europeiska bondeprotesterna har varit oerhört framgångsrika och har börjat leta sig till Sverige. Nu hävdar Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) att ”konspirationsteoretiker” och ”högerextremister” tar stor plats i grupperna.

Sedan årsskiftet har den europeiska makteliten skakats av enorma bondeprotester som hållits. De har riktats mot EU:s klimatpolitik, som gör det dyrare att hålla på med jordbruk, samt importen av billigt livsmedel från utanför EU.

De grupper tydligast tagit ställning för bönderna har varit nationalister. I Tyskland, Frankrike, Spanien och Polen har nationalistiska partier uttalat sitt stöd och Ungerns nationalkonservative premiärminister Viktor Orbán har backat upp bönderna som protesterat i Bryssel.

I Sverige har bönderna börjat samlas i protester, med tyngdpunkt i Skåne. De grupper i sociala medier som samlar bönderna och de som sympatiserar med dem har varit effektiva för att nå ut med information till allmänheten.

EU-kritik och vaccinmotstånd

Nu hävdar Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) att så kallade ”konspirationsteoretiker” och ”högerextremister” tar plats i grupperna, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Palle Borgström ordförande för LRF hävdar att det är personer som inte har med lantbruk att göra.

– Det blev snabbt en diskussionen om allmän EU-kritik, att Sverige skulle lämna EU, vaccinmotstånd och det är också folk som tror att det finns en agenda från World Economic Forum, säger Palle Borgström, ordförande för Lantbrukarnas riksförbund, LRF, till Ekot.

”Motståndskraftiga” bönder

Han hävdar dock att lantbrukarna är ”motståndskraftiga” mot detta och att de inte kommer låta sig påverkas inför EU-valet. Med tanke på att bland annat World Economic Forum spelar en aktiv roll i att driva på den klimatalarmistiska agenda som slår mot böndernas ekonomi, återstår det att se vilka påståenden som bönderna är ”motståndskraftiga” mot.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter