Nobelstiftelsen pudlar efter Kungens tvekan

Under förra veckan meddelade Nobelstiftelsen att de skulle bjuda in tidigare portade ambassadörer och partiledare. Beslutet hyllades av många men fick kungen att tveka om han skulle delta. Nu meddelar Nobelstiftelsen att de rättar kappan efter vinden och drar tillbaka sin inbjudan till ambassadörerna.

Det var den 31 augusti som Nobelstiftelsens vd, Vidar Helgesen, meddelade att Jimmie Åkesson och ambassadörerna från Ryssland, Vitryssland och Iran är välkomna till Nobelfesten. Frihetsnytt rapporterade om händelsen som beskrevs som historisk.

Beslutet att ta med Jimmie Åkesson var något som många hyllade. Däremot var det inte lika populärt att ta med ambassadörerna. Kung Carl XVI Gustaf var en av de som reagerade på beslutet och fick honom att överväga att inte delta på Nobelfesten.

Nobelstiftelsen väljer, med trogen vana, att rätta kappan efter vinden och meddelar nu att ambassadörerna inte längre är välkomna.

– Vi tar till oss av de starka reaktionerna i Sverige som fullständigt överskuggat detta budskap. Nobelstiftelsens styrelse väljer därför att upprepa förra årets undantag från vanlig praxis – att inte bjuda in Ryssland, Belarus och Irans ambassadörer till prisutdelningsceremonin i Stockholm, skriver Nobelstiftelsen i ett pressmeddelande.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter