Övervakade vaccinskeptiker på FBI:s uppdrag

Ett övervakningsföretag vid namn Flashpoint har anlitats av FBI för att infiltrera chattgrupper i flygbranschen som motsatt sig vaccinationsplikten.
Den undersökande journalisten Lee Fang. Foto: leefang.com

Journalisten Lee Fang rapporterar att företaget Flashpoint har infiltrerat Telegram-chattgrupper bestående av flygbolagspersonal som motsatt sig de tvingande vaccinationerna mot covid. Fang analyserade en digital presentation som Flashpoint höll för kunder förra året, där analytikern Vlad Cuiujuclu redovisade företagets metoder för att identifiera och infiltrera Telegramgrupper, rapporterar Reclaim the Net.

”I det här fallet söker vi efter en sluten kanal för amerikanska frihetsflyktingar. Det är i princip en grupp som motsätter sig vaccination och masker”, hade Vlad Cuiujuclu sagt i presentationen enligt Lee Fang.

Cuiujuclu visade även en annan chattgrupp på Telegram som sponsrades av Airline Professionals For Justice – en grupp anställda inom flygindustrin som motsatte sig vaccinmandatet. Han menade att forumet gav användbara insikter, inklusive Zoom-länkar för deras möten.

”Privata chattar kräver att du har en inbjudningslänk”, påpekade Cuiujuclu, men tillade att dessa kan ofta hittas antingen genom att bläddra igenom offentliga forum eller genom att ”engagera administratören av gruppen”.

Fang beskriver Flashpoint som ledande inom hotunderrättelsebranschen. Tidigare har Flashpoint infiltrerat islamiska terrorgrupper, men har därefter fokuserat på vaccinskeptiska och andra politiska grupper i USA.

Skröt om framgångarna men raderade sedan

På sin hemsida skröt Flashpoint tidigare om sina framgångar med att underminera flygindustrins protester, miljöaktivism och G20-protester. Inläggen togs dock bort efter Fangs rapportering, men de finns fortfarande tillgängliga på internetarkivets webbplats Wayback Machine (där man kan finna raderat material).

”Genom att övervaka situationen och bedöma taktik, teknik och förfaranden (TTP) kunde Flashpoint bedöma effekterna av kommande protester och fastställa att dessa grupper troligen skulle fortsätta att protestera och försöka hindra flygplatsers bygg- och utbyggnadsprojekt genom direkta aktioner”, stod det på Flashpoints webbplats.

”Baserat på denna information kunde Flashpoints kunder vidta åtgärder för att hjälpa till att kontrollera konsekvenserna för affärsverksamheten och för att garantera säkerheten för deras anställda och anläggningar samt säkerheten för de som protesterar.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter