Så pressas vården av Nato

Varken politiker eller svensk etablerad media har varit öppna med vad det svenska Natomedlemskapet skulle innebära i praktiken. Det är först efter att medlemskapet gått igenom som det börjar talas öppet om baksidorna av medlemskapet. Nu kommer uppgifter om hur den svenska vården kommer påverkas.
Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén. Foto: Wikipedia/ Jopparn/ CC BY-SA 4.0 DEED
Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén. Foto: Wikipedia/ Jopparn/ CC BY-SA 4.0 DEED

Frihetsnytt har rapporterat om hur det svenska etablissemanget plötsligt börjat tala öppet om de negativa aspekterna av Natomedlemskapet först efter att Sverige gått med fullt ut.

SVT rapporterar att Nato har bidragit till krig lika mycket som till fred. Överbefälhavare Micael Bydén talar om att kraven på Sverige kommer bli större än man tidigare trott. Dessutom tas det återkommande steg mot att Sverige kommer tillåta kärnvapen på svensk mark.

Prioriteringar av skadade

Nu kommer uppgifter om att vården kommer att drabbas hårt om Nato drar in Sverige i ett krig. Det finns inte resurser för att kunna ta hand om alla de som beräknas skadas i händelse av ett krig, rapporterar Sveriges Radio (SR).

Det är till och med så illa att det kommer bli aktuellt med prioriteringar över vilka som ska ges vård.

Det går ju ut på att prioritera att ta hand om de skadade som man bedömer har en chans att få hjälp. De som är för svårt skadade kommer att bortprioriteras, för de kommer kanske inte ens att hinna fram till mottagande sjukhus, säger Tor-Björn Vedberg, ordförande för militärläkarföreningen, till SR.

Redan ansträngt

Sedan tidigare har det varit känt att sjukvården i flera regioner har stora problem. Detta ledde till att regeringen och Sverigedemokraterna i början av mars valde att fördela ut sex miljarder kronor till kommunerna för att åtgärda problemen inom vården.

Vilka ytterligare resurser som kommer att behövas för att täcka upp de nya krav som Natomedlemskapet innebär, framgår inte.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

  1. Det är förvånansvärt att konstatera att ledare fōr landet som dessutom väljer sig själva har så ringa kunskap om vad de sysslar med. Den totala ignoransen inför vad deras beslut leder till är skrämmande. Eftersom politiker med bihang har omyndigförklarat sig genom sin ansvarsfrihet måste det gå att sätta regeringen under förmyndare. Sverige kan inte styras ifrån Kiev.Första prioritet är Sverige.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter