Så utnyttjas klimathysterin för att tjäna pengar

Den pågående klimatalarmismen, där folk oroas av rapporteringar som hävdar att jorden står inför en allvarlig klimatkatastrof, kan användas till mer än att inskränka folks friheter. Det finns även pengar att tjäna på oroliga konsumenter, vilket ett antal flygbolag anklagas för att göra.

Flera flygbolag, däribland SAS, Norwegian och Lufthansa, anklagas för så kallad ”greenwashing”, som innebär att man tar extra betalt av kunderna för så kallat ”hållbart flygbränsle”. Problemet är bara att något sådant inte finns tillgängligt på marknaden, vilket innebär att konsumenterna vilseleds till att betala extra för något som de inte får, rapporterar Omni.

Organisationen BEUC (från franskans Bureau Européen des Unions de Consommateurs, sv. ”Europeiska unionens konsumentorganisation”) vill att EU genomför en omfattande utredning av denna falska marknadsföring för att kunna stoppa den.

Den oro som människor känner för det så kallade ”klimathotet” har piskats upp av media, för att sedan utnyttjas av både politiker, företag och aktörer som World Economic Forum (WEF). Klimatet utgör ett av de hot som WEF pekar ut och det är enbart de (enligt de själva) som har lösningen på problemet, vilket innebär att avsäga sig en stor del av sin personliga frihet och äganderätt, för att istället underkasta sig storföretagen.

Frihetsnytt har även rapporterat om de stålproducenter som ska tillverka så kallat ”grönt stål” uppe i Norrland. Många har riktat kritik mot att satsningar som Hybrit och H2 Green Steel får både stora bidrag och generösa krediter från myndigheter, där skattebetalarna får stå för risken om satsningarna inte skulle lyckas. Även här används ”klimathotet” som ett säljargument för att kunna få in extra pengar på en teknik som i nuläget inte finns på plats.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter