Trafikverket ställs till svars när vägkaos förlängs

Det är inte bara vädret som läggs till last för det pågående vägkaoset i Skåne. Nu riktar Sverigedemokraterna skarp kritik mot Trafikverket för hur man hanterat situationen, i synnerhet när prognosen förlängs.

Frihetsnytt rapporterade under torsdagen om det enorma vägkaos som drabbat E22:an mellan Kristianstad och Hörby i Skåne. Uppemot 1 000 bilar satt fast och enligt prognosen skulle vägen ha öppnats till klockan 08:00 i morse.

Nu flyttar Trafikverket fram öppningen till klockan 13:00 under fredagen. Den sista bilen som stått fast har bärgats och nu pågår plogning av vägen.

”Hur i jösse namn?”

Hur Trafikverket har hanterat situationen imponerar inte på bland annat Sverigedemokraterna (SD). Thomas Morell (SD), vice ordförande i trafikutskottet, säger till Ekot att man kommer att kalla upp Trafikverket till utskottet.

Vi bor i en sån del av världen där vi har snö, vi har vinter [och] minusgrader och det driver snö emellanåt. Men det kan inte få sådana konsekvenser som det fick på E22:an, när det blir stopp i över ett dygn och över 1 000 människor blir sittande. Det är häpnadsväckande hur dåligt man hanterat den här situationen, säger Morell till Ekot.

Hur i jösse namn kunde detta få inträffa?” är den fråga som han vill ställa Trafikverket.

Kritiken som har riktats mot Trafikverket gäller bland annat att man inte stängde av vägen när trafikstockningen började uppstå.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter