Unika prover från asteroid kan besvara flera frågor

En kapsel från en rymdexpedition har nu återsänts till jorden med prover från en asteroid, prover som är från solsystemets första tid och som kan vara till hjälp för att förklara uppkomsten av liv på jorden.

Den teorin kan nu prövas på ett djupare sätt än tidigare sedan en rymdkapsel fört med sig den största mängd prover som någonsin samlats in från en asteroid, rapporterar AFP.

NASA-expeditionen i fråga har sänt iväg en kapsel till Jorden med 250 gram prover från asteroiden Bennu, en himlakropp som består av material från vårt solsystems tidigaste dagar. Sedan kapseln landat i Utah i USA kan nu granskning påbörjas.

Livets uppkomst

När det gäller frågan om livets uppkomst på Jorden, det allra första som hände i den processen, så finns det ingen klar uppfattning, utan bara konkurrerande teorier. En teori är att en meteorit som träffat Jorden, förde med sig liv i någon form som redan var färdigt sedan någon tid och från någon annan plats, och som sedan blev källan till allt Jordens liv av idag.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Rymden är oändlig ….det finns inget slut.

    Det är svårt att tänka sig som människa. Våra hjärnor vill ”tänka mot en vägg” –eller hur jag skall säga…

    Evigheten är ett annat sådant begrepp…..

    i söndagsskolan försökte lärarinnan göra det lättare med liknelsen….Var tionde år kommer det en sparv och hackar på en diamant som väger 1000 kilo –när diamanten är upphackad har det gått 1 minut av evigheten.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter