Utställning med Erdogansatirer

Tidningen Flamman utlyste, efter att Turkiet reagerat så starkt på den Erdogandocka som hängts upp framför Stockholms stadshus, en satirteckningstävling. Temat skulle vara just Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Nu ställs bilderna ut på en mässa.

Den socialistiska tidningen Flamman fick in cirka 400 bidrag till tävlingen, som driver med den turkiske presidenten i yttrandefrihetens namn.

– Att Turkiet kräver ändringar i svensk grundlag och att vår utrikesminister Tobias Billström går ut och fördömer en sådan protest i stället för att fördöma Turkiets försök att blanda sig i svenska inrikesangelägenheter är helt vansinnigt, säger chefredaktören Leonidas Aretakis.

Nu ställs 17 av satirteckningarna ut på mässan Supermarket som drivs av ett antal konstnärer, då varken Kulturhuset Stadsteatern eller Moderna museet ville göra en utställning med dessa verk, skriver Omni.

– Det var helt anonymt när vi valde ut, men sedan märkte vi att många av bidragen var gjorda av professionella, säger Aretakis.

Ett av de utvalda verken är gjort av Ellen Lagerson och föreställer de två statsministrarna Sanna Marin (före detta statsminister numera) och Ulf Kristersson som vuxna barn framför Erdogans lyxiga sandlåda. Bilden har fått namnet ”Får vi va me?” och frågan besvaras med ett tydligt ”Nä”.

En annan känd illustratör som fått med sitt verk är Mulle Meck-tecknaren Jens Ahlbom som skildrar Ulf Kristerssons och Recep Tayyip Erdogans barnuppfostran.

Det återstår att se om det kommer någon reaktion från Turkiet.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter