Eldning av religiös skrift godkänd

Att bränna koraner har visat sig vara en effektiv metod för att hålla Sverige utanför Nato. Nu har polisen i Helsingborg gett tillstånd för en man att bränna en religiös skrift. Vilken skrift det rör sig om framgår inte, men mannens målsättning är tydlig.

Polisen i Helsingborg, Skåne, har godkänt en ansökan från Lucas Ljungqvist att få bränna en religiös skrift på Konsul Olssons plats, onsdagen den 12 juli klockan 12, rapporterar SVT.

– Mitt mål är att Sverige aldrig blir medlem i Nato, sade han till SVT i fredags efter att ansökan lämnats in. Koranen är den religiösa skrift som väckt stor uppmärksamhet och har fått den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan att vägra godkänna de svenska politikernas ansökan om medlemskap i krigsalliansen Nato.

Ljungqvist har även skickat polisens beviljade tillstånd till den turkiska ambassaden, som enligt SVT kan ses som en del i manifestationen.

Slumpen avgör

Men det är inte nödvändigtvis en koran som kommer att brännas. Ljungqvist kommer att ha med sig tre böcker i en påse, varav en är koranen. Därefter kommer han slumpmässigt att ta fram en av böckerna för att elda upp. Då avgör slumpen om det blir koranen eller någon annan bok som kommer att eldas.

Då blir det ingen manifestation som kan anses vara riktad mot muslimer, men däremot är det en tydlig markering mot Erdogan eftersom koranen trots allt är en av de tre böckerna.

– Det finns säkert de som tror att jag är anti islam eller söker uppmärksamhet för mig själv. Men det stämmer helt enkelt inte, säger han till SVT.

Trots den uppmärksamhet och de hot som har följt på Rasmus Paludans och Salwan Momikas koranbränningar, säger Ljungqvist att han hade varit mer rädd om han skulle backa ur nu.

– Jag hade varit mer rädd för att dra mig ur nu. Skulle jag lämna det nu och dra mig ur aktionen så skulle många gå runt med fel uppfattning om varför jag gör det jag gör. Det är bättre för alla att onsdag får inträffa.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter