Hovrätten tar upp Linda Karlström-fallet

Justitiekanslern överklagade domen mot svenska staten och nu har Hovrätten beslutat att överpröva fallet där Linda Karlström fick sitt privatliv kränkt av statstelevisionen.

Fallet handlar om att den finska medborgaren, Linda Karlström, blev utsatt för wallraffning av två SVT-journalister under ett par års tid på grund av att hon är kritisk till vaccin. Detta resulterade i dokumentärfilmen Vaccinkrigarna och sedan en stämning mot svenska staten.

I februari hölls rättegången mot staten i Stockholms tingsrätt.

Staten dömdes i mars till att betala skadestånd på 100 000 kronor till Linda Karlström med anledning av att staten hade brustit i att tillhandahålla ett tillräckligt skydd för henne, vilket den är skyldig till enligt Europakonventionen, samt att publiceringen av SVT-dokumentären Vaccinkrigarna inneburit ett ingrepp i hennes privatliv i och med att inspelningen skedde med dold kamera och användning av falska identiteter.

Justitiekanslern, som företräder staten i målet, överklagade domen till Hovrätten som nu har gett prövningstillstånd. Datum för förhandlingen är inte fastslaget. Även Karlström har överklagat domen, rapporterar Dagens Juridik.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter