Lade grunden för flyktingkrisen – nu belönas förra generaldirektören med toppjobb

Många trodde att migrationsverkets tidigare generaldirektör, Mikael Ribbenvik, tagits bort från sin post på grund av de katastrofala beslut som han drev igenom. Nu visar det sig att han istället går till ett välavlönat toppjobb, där han kan påverka hela EU:s invandringspolitik.

Det var i februari 2023 som Frihetsnytt rapporterade att Migrationsverkets dåvarande generaldirektör Mikael Ribbenvik petades från sin post. Han bär ett stort ansvar för den katastrofala invandringspolitiken de senaste åren, framförallt på grund av hans beslut 2012 att alla syrier skulle beviljas permanent uppehållstillstånd. Detta lade grunden för flyktingkrisen 2015.

Han har själv sagt att han ”ömmar” för flyktingar och har kallats ”asylaktivist” av ledande sverigedemokrater. Det framkom nyligen att det var Sverigedemokraterna (SD) som var pådrivande i att få bort honom som generaldirektör.

Belönas med toppjobb

Den som trodde att han skulle försvinna från migrationspolitiken trodde fel. Efter att ha lämnat sin gamla tjänst får han en helt ny post, på EU-nivå. Det är som vice direktör för EU:s asylmyndighet, EUAA (European Union Agency for Asylum), rapporterar Aftonbladet.

Trots hans roll i flyktingkaoset och trots den nuvarande regeringens påståenden om att man vill minska invandringen och uppmuntra återvandring, är det regeringen som varit drivande i att han ska få jobbet. Migrationsminister Maria Malmer Stenergard skryter själv på X om att regeringen jobbat hårt för detta.

Ska ”övervaka” asylmottagandet i EU

Ribbenvik är aktuell med boken ”Migration: Genom mina ögon”. I intervjun med Aftonbladet försöker han släta över sitt ansvar för den rådande situationen och hävdar att SD skulle ha riktat in sig specifikt på honom.

Han berättar även att han kommer ”övervaka” att det är samma mottagarförfarande i hela EU, när den nya och hårt kritiserade migrationspakten börjar gälla.

”Man vill ha aktivister”

Frihetsnytts politiske kommentator Tobbe Larsson ser väldigt allvarligt på utnämningen.

Varför har han fått det här jobbet?

Därför att man vill ha personer som är för en liberal invandringspolitik på EU-nivå. Man vill ha aktivister. Ribbenvik är en sådan person, som har förrått sitt land och öppnat dammluckorna.

Vilka konsekvenser kommer det ha för Europa?

Självklart kommer han att driva samma generösa politik som han drivit i Sverige. Han förespråkar en generös invandring och kommer se till att en sådan förs i Europa.

Om regeringen säger att de jobbat hårt för att få dit honom, samtidigt som de påstår sig vilja minska invandringen, hur stor trovärdighet har de?

Deras trovärdighet är noll. De påstår att de jobbar hårt för att få dit honom, samtidigt som SD jobbar för att få bort honom. Det visar att det är ett spel för galleriet och att det bara är ett rent hyckleri.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter