Migranter släpptes nära vicepresidentens hem

Än en gång visar Texas att den av Bidenadministrationen förda migrationspolitiken inte faller delstaten på läppen. En busslast med migranter kördes till Washington och släpptes av i närheten av vicepresidentens hem.

Texasguvernören Greg Abbott fortsätter att skicka migranter till ”fristads-städer” som svar på Bidenadministrationens gränslösa migrationspolitik. På söndagen skickades därför en busslast med migranter som tagit sig över den södra landsgräsen vid Texas in i USA, till huvudstaden Washington och släpptes av nära vicepresident Kamala Harris bostad, rapporterar Fox News.

Det är inte första gången som guvernör Abbott har skickat migranter till vicepresidentens hem och dess närhet. Under hösten och vid jultid förra året släpptes busslaster av i närheten och till och med utanför hennes bostad.

Den lösningsinriktade guvernören började med att skicka migranter från gränsstäderna till Washington redan i april förra året, i akt och mening att pressa Bidenadministrationen att agera när det gäller migrationen och gränssäkerheten.

– Texas har burit en skev börda som orsakats av er politik för öppna gränser, sade Abbott då.

Abbott lovar fortsätta skicka migrantbussar

Avtalet Title 42, som fattades av president Donald Trump för att hindra massmigration över gränsen från Mexiko, med hänvisning till att man ville hindra smittspridning av covid-19, löpte ut i torsdags. Detta innebär ett enormt ökat inflöde av människor över Texasgränsen.

Med hänvisning till detta sade Abbott till Fox News att han lovade att fortsätta skicka bussar fulla med migranter till liberala kommuner i norr, däribland New York och Chicago.

– Det kommer att komma fler till New York, Philadelphia, Chicago och andra platser i landet, varnade Abbott.

Enligt statistik gjordes 373 000 gripanden, 28 000 kriminella arresteringar, 402 miljoner dödliga fentanyldoser beslagtogs och över 17 600 migranter bussades till fristads-städer.

Abbott sade att Texas gör vad ingen annan delstat har gjort tidigare för att skydda samhällena.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter