MP försöker desperat rädda sig själva

Märta Stenevi (MP) försöker rädda sitt parti från att helt tappa existensberättigande och säger nu att ”det är helt avgörande” för Sverige att nå utsläppsmålen till 2030.

Miljöpartiet (MP) har under de senaste valen kämpat för att ligga över riksdagsspärren och hade under förra månaden ett väljarstöd på 4,1 procent. Men den berömda 4-procentgränsen är inte det enda som har varit en kris för MP.

MP:s kriser avlöser varandra i rasande fart

Den 15 juni meddelade partiets manliga språkrör Per Bolund att han lämnar sin post för partiet och inte kommer att ställa upp för omval vilket Frihetsnytt rapporterade om.

Per Bolund. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin
Per Bolund. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin

MP:s kärnfråga har hela tiden varit klimatet. Trots att det påstådda klimathotet har varit högt upp på den politiska agendan i nästan varje debatt och kablats ut av alla etablissemangsmedier har MP misslyckats att attrahera väljare.

Den mest kännbara krisen var efter valet 2022 när partiet tappade samtliga mandat i 33 kommuner och gick från att finnas i 20 regionfullmäktige till att enbart finnas i 7, vilket Frihetsnytt rapporterade om.

Märta Stenevi åberopar klimathotet

I ett försök att vara relevanta slår partiet på stora trumman och hävdar att klimathotet inte längre är nära, utan att vi befinner oss i det just nu och att detta kräver ett omedelbart gensvar.

Under MP:s presskonferens på Almedalsveckan presenterar språkröret Märta Stenevi ett nytt förslag om att man ska inrätta en parlamentarisk arbetsgrupp för klimatanpassning och krisberedskap.

– Det blir allt fler extremväder och de blir allt kraftigare och får förödande konsekvenser. Därför är klimatanpassningsarbetet en otroligt viktig beredskap, säger Stenevi enligt SVT.

Märta Stenevi. Foto: Wikipedia/ Frihamnsdagarna
Märta Stenevi. Foto: Wikipedia/ Frihamnsdagarna

Till Sveriges Radio (SR) säger Stenevi att världen redan i år kan passera 1,5 graders uppvärmning och att problemen kommer att förvärras för varje år som utsläppen ökar.

– Om vi ökar utsläppen kommer Sverige att spä på klimatförändringarna. Vi blir en del av problemet i stället för en del av lösningen. Därför är delmålen så viktiga, säger Stenevi till SR.

Kritiken: ”Skrämselpropaganda”

Det berömda ”klimathotet” är ett argument som använts under mycket lång tid för att inskränka människors frihet men framförallt för att få in pengar. Sverige som exempel har flera skatter skapade för att stävja det påstådda klimathotet. Några av dessa är energiskatten, koldioxidskatten, flygskatten och plastpåseskatten.

Bara på koldioxidskatten får svenska staten in 21,9 miljarder kronor varje år enligt Ekonomifakta.

Kritiken mot klimathotet är att det egentligen inte finns eller åtminstone är kraftigt överdrivet, och att det skulle användas av makten som ett svepskäl för att få in pengar.

Många menar att klimathotet används som skrämselpropaganda och att det är precis det som MP gör nu.

Om MP kan få svenska väljare att tro att klimathotet är mycket allvarligt och att de sitter med lösningen kommer de givetvis att få röster i nästa val. Men mycket pekar på att MP kommer att misslyckas.

Klimathotet är ifrågasatt

Det är framförallt alternativa medier som har lyft fram en annan bild av klimathotet och ifrågasatt om det verkligen är så allvarligt som etablissemangsmedia har rapporterat. Det är tack vare alternativa mediers arbete som opinionen nu svänger.

SwebbTV är den aktör som kanske tydligast har tagit ställning mot den etablerade bilden av klimathotet med bland annat Lars Bern som en tung aktör.

Elsa Widding. Foto: Sveriges riksdag
Elsa Widding. Foto: Sveriges riksdag

Även Elsa Widding är en person som tydligt ifrågasatt den officiella bilden av klimathotet vilket gjort så pass starkt intryck på svenska folket att hon i riksdagsvalet 2022 valdes in i riksdagen för SD:s räkning. Bland annat har hon gått till hårt angrepp mot SVT för att sprida klimatalarmism, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

”Tron” på klimathotet minskar

Enligt en undersökning som Demoskop genomfört är det allt färre svenskar som tror på att klimathotet är så allvarligt som etablissemanget målar upp.

Väljare som sympatiserar med Sverigedemokraterna (SD) och Kristdemokraterna (KD) skiljer sig avsevärt från de andra och värdesätter inte klimatmålen lika högt. Endast två av tre svenskar anser att det är viktigt att Sverige når klimatmålet till 2030.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. När jag lyssnade på en intervju i SR kanal 1 med Märta S. så ifrågasatte inte journalisten om vi står inför en ”klimatkris” .
    Det handlade bara om vad som måste göras och hur Mp skulle lösa ” krisen” .
    Dom troende är helt fanatiska. Kättare skall ”avrättas” .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter