Nytt åtal mot Trump kan vara nära

Flera amerikanska medier rapporterar att presidentkandidaten Donald Trump nu kan ha ytterligare ett åtal att vänta. ”Jag har inte gjort något fel”, hävdar han, men hans motståndare gör allt som är möjligt för att hitta något att försöka åtala honom för, av rädsla att förlora makten.

Nättidningen Politico har rapporterat att federala åklagare har låtit Donald Trump veta att han är föremål för en brottsutredning gällande hanteringen av hemligstämplade dokument efter att han lämnade Vita huset, enligt en källa som ska vara insatt i ärendet.

Trump låter själv meddela att ”Ingen har meddelat mig att jag ska åtalas, och det borde jag inte heller för jag har inte gjort någonting fel”

Åtalet ska enligt Politico gälla att han misstänks för att ha gömt hemligstämplad information på sin privata egendom och för att ha upprättat ett system för att hindra federala myndigheter från att hitta den.

Utredningen om det påstådda undanhållandet av dokumenten har pågått i ett halvår men den formella underrättelsen brukar skickas först när åtal närmar sig.

Politiskt motiverade åtal?

Talman Kevin McCarthy. Foto: Wikipedia/United States Congress

De olika åtal som den tidigare presidenten har drabbats av anses av en påfallande stor del av den amerikanska befolkningen vara politiskt motiverade. 48 procent av de oberoende väljarna och 79 procent av de republikanska väljarna anser att åtalen är politiskt motiverade, enligt en undersökning i april.

Själva talmannen för det amerikanska representanthuset, Kevin McCarthy ser det som ett allvarligt maktmissbruk från åklagare.

Tidigare åtal har handlat om en påstådd otrohetsaffär med en porrskådespelerska, som ska ha ägt rum 2006, och att hon 2016 betalades för att hålla tyst om detta i samband med valkampanjen. Det brottsliga skulle då bestå i hur Trumps företag bokförde betalningen. Rättegången bestämdes till den 25 mars nästa år – mitt under Republikanernas otroligt viktiga primärval.

Trump anklagades även av en journalist för våldtäkt och förtal som skulle ha inträffat för 23 år sedan, där han dömdes för sexuellt övergrepp, mot sitt nekande, till skadestånd.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter