USA inför sanktioner mot Ryssland för Navalnyj – ”Hyckleri”

Med anledning av den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs död i ryskt fängelse inför USA nya sanktioner mot Ryssland. Frågan som lyfts är om USA är rätt land att kritisera andra för hur de behandlar oliktänkande.

Fredagen den 16 februari kom nyheten att den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj avlidit i ryskt fängelse, vilket Frihetsnytt rapporterade om. Trots att det ännu är oklart vad som har hänt är de västerländska ledarna övertygade om att den ryska regeringen är skyldig till hans död.

Victoria Nuland. Foto: Wikipedia/ U.S. Department of State
Victoria Nuland. Foto: Wikipedia/ U.S. Department of State

Ett land som tar tillfället i akt att markera mot Ryssland är USA, som nu inför sanktioner mot över 500 ryska individer och företag, rapporterar Reuters. Det är inte bara Navalnyjs död som är orsaken till de nya sanktionerna, utan även att det på lördag är två år sedan den ryska invasionen av Ukraina inleddes.

Det är ett förkrossande nytt sanktionspaket, hundra och hundra och hundra av dem under de kommande dagarna… och några av dem kommer att riktas mot folk som är direkt inblandade i Navalnyjs död, sade Victoria Nuland, en av USA:s ledande diplomater, enligt Reuters.

Nuland är bland annat ökänd för att ha sagt ”Fuck the EU”, syftandes på att EU inte skulle lägga sig i vem USA utsåg till president i Ukraina 2014.

”Hyckleri”

Frihetsnytts chefredaktör Victor Eriksson reagerar starkt på beskedet om de nya sanktionerna. Att USA inför sanktioner mot Ryssland på grund av Navalnyj, samtidigt som USA är orsaken till att journalisten Julian Assange sitter frihetsberövad under fruktansvärda förhållanden, ser Eriksson som ett grovt hyckleri.

Det är ett sådant vidrigt hyckleri att USA står och pekar finger åt andra länder för hur de behandlar oppositionella, samtidigt som man driver på den största rättsrötan i modern västerländsk historia. Om man ska vara konsekvent så borde sanktioner införas mot USA för hur de behandlar Assange. Men istället ska USA framstå som de goda och rättrådiga, samtidigt som man nedmonterar yttrande- och pressfriheten i väst!

Även personer som den tidigare amerikanske presidentkandidaten Vivek Ramaswamy och frihetshjälten Edward Snowden (som själv har tvingats i landsflykt för att ha avslöjat det amerikanska maktmissbruket) har uppmärksammat hyckleriet i hur olika etablissemanget hanterat Navalnyj och Assange.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

 1. Utmärkt att hålla de direkt inblandade i Navanys död ansvariga!
  De lär med säkerhet i så fall drabba Victoria Nuland själv, CIA chefen, Blinken, Navalnys advokat med flera.

  Navalny var en CIA agent med uppdrag att störta Putin genom att instigera en ”Moscow-Maidan” när detta inte gick, utan
  han satt fängslad för korruption han bevisligen hade begått, med en dom på 25-30 år, kom man överens om att utnyttja
  honom på detta sätt i stället. Se till timingen och denna hysteriska anti-Putin kampanj, väl förberedd inför Müncen mötet.
  Navalny var obetydlig i Ryssland!! En extrem rasist och på den allra yttersta högerkanten och en landsförrädare så inte
  undra på att ryssarna inte brydde sig om honom, allra minst Putin. Men nu kunde Väst utnyttja hans död för att
  underminera Putin. Vilket patetiskt hyckleri de håller på med som de tror vi inte ska genomskåda.
  Det kan nog bli en otäck bumerang!!!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter